Ухвала
від 05.01.2022 по справі 925/1012/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

05 січня 2022 року м. Черкаси справа № 925/1012/21

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Спаських Н.М., із секретарем судового засідання Волна С.В., за участі представників сторін:

від прокуратури: Бутар В.С.

від позивача: не з`явився;

від відповідача: Беленкова В.В. - адвокат за довіреністю;

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом Заступника керівника Уманської окружної прокуратури (м. Умань, Черкаська область) в інтересах держави в особі Управління освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради (м. Монастирище, Черкаська область) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Черкасигаз Збут" (м. Черкаси) про визнання недійсним додаткового договору до договору про закупівлю товару та стягнення 71 017,11 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про визнання недійсним додаткового договору № 1 від 24.02.2021 до договору постачання природного газу № 11/22555/БО-21 від 25.01.2021 укладеного між сторонами по справі та стягнення 71 017,11 грн.

Справа розглядається за правилами загального позовного провадження. Триває розгляд справи по суті.

Представник позивача в судове засідання не з`явився. Явка в засідання повноважних представників сторін визнавалася не обов`язковою.

Суд обговорив зі сторонами їх позиції у спорі, обставини справи та докази, якими вони підтверджуються.

При перевірці розрахунків позовних вимог у суду виникла необхідність перевірити відомості про обсяг спожитого позивачем газу в лютому 2021 року, про що сторонами надано у справі лише рахунки на його оплату.

Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 N 2494 затверджено Кодекс газорозподільних систем, який визначає взаємовідносини оператора газорозподільних систем із суб`єктами ринку природного газу, а також визначає правові, технічні, організаційні та економічні засади функціонування газорозподільних систем.

Згідно визначень із Кодексу ГРС інформаційна платформа - це електронна платформа оператора газотранспортної системи у формі веб-додатка в мережі Інтернет, створена відповідно до вимог Кодексу ГТС.

Главою 4 розділу IV Кодексу ГТС встановлено вимоги до наповнення інформаційної платформи поточними та статистичними даними. Зокрема, вона має містити такі дані:

перелік точок входу/виходу до/із газотранспортної системи;

інформацію про всіх суб`єктів ринку природного газу, включаючи споживачів, яким в установленому порядку присвоєні ЕІС-коди;

інформацію про Реєстри споживачів постачальників.

ЕІС-код споживача та за наявності ЕІС-коди його точок обліку;

EIC-код фізичної точки виходу з газотранспортної системи;

дані закріплених за споживачем діючих постачальників та визначені ними періоди постачання;

дані щодо зміни постачальників із початку функціонування інформаційної платформи;

інформацію про прогнози споживання природного газу на кожну газову добу (D) для споживачів, по яких відбір/споживання не вимірюється щодобово;

інформацію про попередні обсяги споживання кожної газової доби (D);

інформацію про фактичне добове споживання;

інформацію про фактичне споживання кожного газового місяця (М);

дані періодів відсутності у споживача закріпленого постачальника (за їх наявності) з початку функціонування інформаційної платформи;

дані періодів обмеження (припинення) газопостачання споживачу (якщо такі дані вносились по споживачу) з початку функціонування інформаційної платформи;

Оператор газотранспортної системи повинен вносити до інформаційної платформи актуалізовану інформацію щодо всіх точок входу/виходу до/із газотранспортної системи та інформацію про всіх суб`єктів ринку, з якими оператор газотранспортної системи уклав договір транспортування, у тому числі по прямих споживачах.

Оператори газорозподільних систем відповідно до вимог цього Кодексу та за формами оператора газотранспортної системи, погодженими з Регулятором, повинні вносити до інформаційної платформи вище перелічену інформацію по всіх споживачах, підключених до газорозподільної системи, дані щодо операторів газорозподільних систем (за їх наявності), яким природний газ передається з газорозподільної системи, з визначенням місць підключення таких операторів.

Постачальники відповідно до вимог цього Кодексу повинні вносити до інформаційної платформи інформацію щодо власних споживачів та періодів постачання їм природного газу; номінацій/реномінацій.

Отже інформаційна платформа містить остаточно достовірну інформацію про постачальника спірного газу, який складає предмет спору.

Враховуючи викладене, з метою перевірки обставин справи доказами та для забезпечення всебічного дослідження всіх взаємовідносин сторін суд вважає за доцільне витребувати в справу відомості з інформаційної платформи про обсяг газу, який спожито Управлінням освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради у лютому 2021 року.

У відповідності до ст. 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно ч.7 ст. 81 ГПК України будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

У відповідності до ч. 2 ст. 216 ГПК України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Отже в справі слід оголосити перерву.

Керуючись ст. 81, 216 ГПК України -

УХВАЛИВ:

Оголосити перерву в засіданні до 16:30 год. 17 січня 2022 року.

Засідання провести в приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою бул. Шевченка, 307 у м. Черкаси.

Повідомити прокурора та сторони про дату і час призначення наступного засідання. Явку представників визнати не обов`язковою.

Для забезпечення розгляду справи по суті та перевірки обставин справи доказами, зобов`язати

ТОВ "Оператор ГТС України" (03065, місто Київ, пр.Гузара Любомира, будинок 44) надати суду до 17 січня 2022 року таку інформацію (можливо електронною поштою):

- хто є постачальником газу в період лютого та березня 2021 року для Управління освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради (код 43983521, Черкаська область, Уманський район, м. Монастирище, вул. Соборна, 121) та в якому обсязі газ прийнято Управлінням окремо по кожному місяцю ?.

* Управління освіти, молоді та спорту Монастирищенської міської ради ЕІС код 56ХS00017RBEH00Q

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Суддя Н.М. Спаських

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.01.2022
Оприлюднено06.01.2022
Номер документу102416431
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1012/21

Судовий наказ від 07.04.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Судовий наказ від 07.04.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Рішення від 23.01.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 17.01.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 05.01.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 17.12.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 08.12.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 25.11.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 08.11.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 26.10.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні