Ухвала
від 12.01.2022 по справі 640/16517/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

12 січня 2022 року м. Київ № 640/16517/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Келеберди В.І., розглядаючи матеріали адміністративного позову Державного підприємства Підприємство із забезпечення нафтопродуктами до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів про визнання протиправними дій та скасування рішення,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває справа за позовом Державного підприємства Підприємство із забезпечення нафтопродуктами до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів, в якому просить визнати протиправними дії тендерного комітету до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів щодо вибору ТОВ Вествайт Трейд управителем майна Херсонського нафтоперевалочного комплексу (який складається з нафтогавані, за адресою: м. Херсон, вул. Нафтогавань, б/н та нафтобази за адресою: м. Херсон, вул. Чайковського, 236); визнати протиправним і скасувати рішення тендерного комітету до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів від 16.08.2019 року щодо вибору ТОВ Вествайт Трейд управителем майна Херсонського нафтоперевалочного комплексу (який складається з нафтогавані, за адресою: м. Херсон, вул. Нафтогавань, б/н та нафтобази за адресою: м. Херсон, вул. Чайковського, 236).

Під час вивчення матеріалів справи, судом встановлено, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки особи, яка не є стороною у справі, з огляду на таке.

Як вбачається з позовної заяви, з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог, позивач просить суд визнати протиправним і скасувати рішення тендерного комітету відповідача від 16.08.2019 року щодо вибору ТОВ Вествайт Трейд управителем майна Херсонського нафтоперевалочного комплексу.

З оскаржуваного рішення вбачається, що ТОВ Вествайт Трейд обрано управителем активом переданим відповідачу, однак зазначене підприємство не є учасником цієї адміністративної справи.

Згідно ч. 2, 5 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Так, в ході розгляду даної справи суд прийшов до висновку про необхідність залучення Товариство з обмеженою відповідальністю Вествайт Трейд до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки результати розгляду даної справи можуть вплинути на його права та інтереси щодо здійснення управління активом відповідача.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі № 640/16517/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Вествайт Трейд (49049, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, Соборний район, провулок Добровольців, буд. 15, К. 3, код ЄДРПОУ 42551795).

2. Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення даної ухвали направити третій особі без самостійних вимог щодо предмета спору позовну заяву з додатками, а докази такого направлення надати суду.

3. Зобов`язати відповідача не пізніше двох днів з дня вручення даної ухвали направити третій особі без самостійних вимог щодо предмета спору відзив на позовну заяву з додатками, а докази такого направлення надати суду.

4. Запропонувати Товариству з обмеженою відповідальністю Вествайт Трейд надати пояснення щодо позовних вимог.

5. Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремо від рішення оскарженню не підлягає.

Суддя В.І. Келеберда

Дата ухвалення рішення12.01.2022
Оприлюднено18.01.2022
Номер документу102558629
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —640/16517/19

Рішення від 30.11.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 12.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні