Ухвала
від 17.12.2021 по справі 758/17566/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/17566/21

Провадження № 2/758/10332/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 грудня 2021 року суддя Подільського районного суду м.Києва Скрипник О. Г. , розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Азентіс-Істейт до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Акціонерного товариства Комерційний банк Земельний Капітал треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко Світлана Олександрівна, про визнання недійсним договорів купівлі продажу та витребування з чужого незаконного володіння, -

В С Т А Н О В И В :

13 грудня 2021 року до Подільського районного суду міста Києва надійшов цивільний позов ТОВ Азентіс-Істейт до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , АТ Комерційний банк Земельний Капітал треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна А.О., приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко С.О., про визнання недійсним договорів купівлі продажу та витребування з чужого незаконного володіння.

Під час вивчення матеріалів позовної заяви було встановлено, що подана позовна заява не відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

У п. 9 ч. 1 ст. 176 ЦПК України вказано, що у позовах про право власності на нерухоме майно, що належить фізичним особам на праві приватної власності ціна позову визначається дійсною вартістю нерухомого майна, а на нерухоме майно, що належить юридичним особам - не нижче його балансової вартості.

Згідно з ч. 4 ст. 177, ч. 4 ст. 175 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору.

Частиною 2 ст. 133 ЦПК України визначено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Відповідно до п. 10 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17.10.2014 року № 10 Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах подані до суду позовні заяви чи заяви, а також зустрічні позовні заяви можуть містити кілька самостійних позовних вимог, кожна з яких є об`єктом справляння судового збору. За подання додаткових заяв, у яких збільшується розмір позовних вимог, недоплачена сума судового збору також підлягає сплаті.

Згідно з п. 12 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17.10.2014 року № 10 у випадках об`єднання в одній заяві вимог як майнового, так і немайнового характеру судовий збір згідно з частиною третьою статті 6 Закону України Про судовий збір підлягає сплаті як за ставками, встановленими для позовів майнового характеру, так і за ставками, встановленими для позовних заяв зі спорів немайнового характеру. При цьому судовий збір може бути сплачений окремо за кожною вимогою або загальною сумою за всіма позовними вимогами.

Як вбачається із позовної заяви, позивач звернувся до суду із двома позовними вимогами, а саме: однією вимогою майнового характеру - витребувати з чужого незаконного володіння та однією вимогою немайнового характеру - визнати недійсним договір купівлі продажу.

При цьому, позивач до позовної заяви не надав квитанцію про сплату судового збору у розмірі 908,00 грн. за одну позовну вимогу немайнового характеру.

За позовну вимогу майнового характеру, яка заявлена в позовній заяві, згідно з вимогами абз. 2 ч. 3 ст. 6 ЗУ Про судовий збір , позивачем судовий збір також сплачено не було.

Відповідно до ст. 175 ЦПК України позивач повинен оплатити судовий збір у розмірі 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та подати до суду оригінал квитанції про сплату судового збору відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір .

Реквізити для зарахування судового збору: Отримувач коштів УК у Поділ.р-ні/Подільс.р-н/22030101 Код отримувача (код за ЄДРПОУ)37975298 Банк отримувача Казначейство України (ЕАП) Код банку отримувача (МФО)899998 Рахунок отримувача UA468999980313151206000026008 Код класифікації доходів бюджету22030101 Призначення платежу*;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Подільський районний суд міста Києва (назва суду, де розглядається справа).

Згідно з ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищевказане, суд вважає, що позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків зазначених в ухвалі.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Азентіс-Істейт до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Акціонерного товариства Комерційний банк Земельний Капітал треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Шишкіна Алла Олександрівна, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Вакуленко Світлана Олександрівна, про визнання недійсним договорів купівлі продажу та витребування з чужого незаконного володіння залишити без руху.

Надати позивачу десятиденний строк, з дня отримання копії ухвали, для усунення недоліків позовної заяви, зазначених в ухвалі.

Судовий збір необхідно сплатити за реквізитами для зарахування судового збору: Отримувач коштів УК у Поділ.р-ні/Подільс.р-н/22030101 Код отримувача (код за ЄДРПОУ)37975298 Банк отримувача Казначейство України (ЕАП) Код банку отримувача (МФО)899998 Рахунок отримувача UA468999980313151206000026008 Код класифікації доходів бюджету22030101 Призначення платежу*;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Подільський районний суд міста Києва (назва суду, де розглядається справа).

Роз`яснити, що в разі невиконання вказаних в ухвалі вимог, позовна заява буде вважатись неподаною та буде повернута позивачам, що не перешкоджає повторному зверненню із аналогічною заявою до суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяО. Г. Скрипник

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.12.2021
Оприлюднено20.01.2022
Номер документу102566187
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/17566/21

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні