Ухвала
від 14.01.2022 по справі 632/351/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 632/351/21

Провадження № 2/638/70/22

УХВАЛА

Іменем України

14 січня 2022 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді - Латки І.П.,

за участю секретаря судового засідання - Котельнікової А.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Харкові клопотання ОСОБА_1 , від імені якої діє представник ОСОБА_2 , про витребування доказів у цивільній справі за позовом Харківського державного університету харчування та торгівлі до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитом,

в с т а н о в и в:

09 червня 2021 року до Дзержинського районного суду м. Харкова за підсудністю з Первомайського міськрайонного суду Харківської області надійшла позовна заява Харківського державного університету харчування та торгівлі до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитом.

Ухвалою суду від 10 червня 2021 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито спрощене позовне провадження з повідомленням сторін про судове засідання.

Разом з відзивом на позовну заяву ОСОБА_1 , від імені якої діє представник ОСОБА_2 , заявлено клопотання про витребування у Харківського державного університету харчування та торгівлі доказів: залікової книжки студента ОСОБА_4 , академічної довідки студентки, журнал відвідувань занять, відомості щодо проживання в гуртожитку університету, відомості щодо відвідування наукової бібліотеки, обхідний лист студента.

В судове засідання сторони не з`явилися, про дату, часу та місце розгляду справи повідомлені, з клопотанням про відкладення розгляду справи не зверталися.

Дослідивши клопотання та оглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання з наступних підстав.

Згідно з вимогами статті 12 ЦПК України, яка також покладає і на суд певні обов`язки зі створення для сторін змагального процесу, суд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи: роз`яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов`язки, попереджає про наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідач заперечуючи проти позовних вимог зазначає, взагалі не отримувала освітні послуги, у зв`язку чим була відрахована з університету.

З огляду на викладене, враховуючи, що відповідач не може самостійно надати витребувані докази, з метою повного, всебічного з`ясування обставин справи, і ухвалення законного і мотивованого рішення, суд вважає необхідним витребувати зазначені у клопотаннях відповідача докази.

Керуючись ст. 12, 84, 197, 252, 253, 260 ЦПК України

у х в а л и в:

Клопотання ОСОБА_1 , від імені якої діє представник ОСОБА_2 , про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Харківського державного університету харчування та торгівлі (код ЄДРПОУ 01566330, м. Харків, вул. Клочківська, 333) наступні докази: залікову книжку студента ОСОБА_4 , академічну довідку студентки ОСОБА_4 , журнал відвідувань занять щодо ОСОБА_4 , відомості щодо проживання в гуртожитку університету ОСОБА_4 , відомості щодо відвідування ОСОБА_4 наукової бібліотеки, обхідний лист студента ОСОБА_4 .

Копію ухвали для виконання надіслати Харківському державному університету харчування та торгівлі.

Роз`яснити посадовим особам Харківського державного університету харчування та торгівлі, що у відповідності до ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили негайно після проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Латка

Дата ухвалення рішення14.01.2022
Оприлюднено21.01.2022
Номер документу102599725
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —632/351/21

Рішення від 19.10.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 19.10.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 24.03.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні