Ухвала
від 14.01.2022 по справі 638/286/22
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/286/22

Провадження № 2/638/3209/22

УХВАЛА

14 січня 2022 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі судді Латки І.П., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Харківський завод електроапаратури , ОСОБА_2 про припинення права власності, скасування державної реєстрації права власності та визнання права власності,

в с т а н о в и в:

У січні 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Державного підприємства Харківський завод електроапаратури , ОСОБА_2 про припинення права власності, скасування державної реєстрації права власності та визнання права власності.

Позовна заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Дзержинського районного суду м. Харкова.

Судовий збір, передбачений Законом України Про судовий збір , сплачено в повному обсязі.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

На підставі ч. 4 ст. 274 ЦПК України, з урахуванням положень ч. 3 ст. 274 ЦПК України, суд дійшов висновку, що справу недоцільно розглядати в порядку спрощеного позовного провадження, а тому вважає за необхідне розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України суд призначає підготовче засідання у справі.

Керуючись ст. 19, 30, 187, 189, 274 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Державного підприємства Харківський завод електроапаратури , ОСОБА_2 про припинення права власності, скасування державної реєстрації права власності та визнання права власності, та відкрити провадження у справі.

Надіслати ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) копію ухвали про прийняття до розгляду позовної заяви та відкриття провадження у справі.

Надіслати Державному підприємству Харківський завод електроапаратури (адреса місцезнаходження: м. Харків, вул. Лозівська, 5), ОСОБА_2 (адреса місця проживання: АДРЕСА_2 ) копію ухвали про прийняття до розгляду позовної заяви та відкриття провадження у справі та копію позовної заяви із копіями доданих до неї документів.

Встановити ДП Харківський завод електроапаратури , ОСОБА_2 строк п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали, протягом якого воно має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити ДП Харківський завод електроапаратури , ОСОБА_2 , що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Встановити ОСОБА_1 строк сім днів з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний надіслати (вручити) її копію та копії доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити ДП Харківський завод електроапаратури , ОСОБА_2 строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого воно має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду відповідач та треті особи зобов`язані надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію заперечень та доданих до нього документів.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання на 28 лютого 2022 року о 10 год 00 хв в приміщенні Дзержинського районного суду м.Харкова, розташованому за адресою: м. Харків, проспект Перемоги, буд. 52-В.

Викликати сторін у судове засідання.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них прав та обов`язків, визначених статтями 43, 44, 49 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: http://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/на Офіційному вебпорталі судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Латка

Дата ухвалення рішення14.01.2022
Оприлюднено21.01.2022
Номер документу102599728
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —638/286/22

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні