Ухвала
від 20.01.2022 по справі 359/11703/21
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/11703/21

Провадження №2/359/1134/2022

УХВАЛА

20 січня 2022 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді Семенюти О.Ю.,

за участю секретаря судового засідання Макоди Ю.Ф.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглядаючи в приміщенні суду у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Бориспільської районної державної адміністрації Київської області, Бориспільської міської ради Київської області, Київської обласної державної адміністрації, про визнання осіб такими, що втратили право користування земельними ділянками ,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом та просить прийняти рішення про припинення права постійного користування землею Бориспільською станцією Південно- Західної Укрзалізниці, яка розташована за адресою: м. Бориспіль, вул. Привокзальна, 12 (акт серії ІІ-КВ № 003412 від 15.06.2004 року) та Бориспільською виробничою дільницею колективного підприємства Київської механізованої дистанції вантажно- розвантажувальних робіт, яка розташована за адресою: м. Бориспіль, вул.Залізнична, 7 (акт серії ІІ-КВ від 27.02.1995 року).

20.01.2022 на електронну пошту суду надійшло клопотання від представника Київської обласної державної адміністрації Куценко А. про залучення третіх осіб та продовження строку на подачу відзиву. Зазначає, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки Бориспільської станції Південно-Західної Укрзалізниці та Бориспільської виробничої дільниці колективного підприємства Київської механізованої дистанції вантажно-розвантажувальних робіт, оскільки, земельні ділянки перебувають у постійному користуванні зазначених підприємств, а тому їх слід залучити до участі у справі в якості третіх особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Крім того, просить продовжити строк для подання відзиву, оскільки з метою належної підготовки відзиву по даній справі, юридичному департаменту Київської обласної державної адміністрації необхідно отримати відповідь від профільного підрозділу Київської обласної державної адміністрації, якому необхідно час для вивчення даного питання.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у разі, коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Встановлено, що рішення суду про задоволення позову може вплинути на обов`язки Бориспільської станції Південно-Західної Укрзалізниці та Бориспільської виробничої дільниці колективного підприємства Київської механізованої дистанції вантажно-розвантажувальних робіт щодо позивача.

З огляду на це суд вважає, що Бориспільську станцію Південно-Західної Укрзалізниці та Бориспільську виробничу дільницю колективного підприємства Київської механізованої дистанції вантажно-розвантажувальних робіт належить залучити до участі у розгляді цивільної справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів.

Стосовно продовження строку для надання відзиву суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.2 ст.127 ЦПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Згідно з ч.4, 5 ст.127 ЦПК України одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), щодо якої пропущено строк. Пропуск строку, встановленого законом або судом учаснику справи для подання доказів, інших матеріалів чи вчинення певних дій, не звільняє такого учасника від обов`язку вчинити відповідну процесуальну дію.

Як вбачається зі зворотнього поштового повідомлення, представник Київської обласної державної адміністрації Берестенко отримав ухвалу суду разом з позовною заявою 04.01.2022, отже встановлений в ухвалі суду від 29.11.2021 15-денний строк для подання відзиву закінчився 19.01.2022. За таких обставин суд позбавлений можливості продовжити строк, який вже закінчився.

Керуючись п.1 ч.1, ч.2 ст.258, ч.5 ст.259, ст.260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Залучити Бориспільську станцію Південно-Західної Укрзалізниці та Бориспільську виробничу дільницю колективного підприємства Київської механізованої дистанції вантажно-розвантажувальних робіт в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів до участі у розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Бориспільської районної державної адміністрації Київської області, Бориспільської міської ради Київської області, Київської обласної державної адміністрації, про визнання осіб такими, що втратили право користування земельними ділянками.

Відмовити представнику Київської обласної державної адміністрації у продовженні строку для подання відзиву.

Ухвала суду в частині відмови в продовженні процесуального строку може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її оголошення.

Суддя О.Ю. Семенюта

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102604270
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —359/11703/21

Рішення від 28.11.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Семенюта О. Ю.

Рішення від 28.11.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Семенюта О. Ю.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Семенюта О. Ю.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Семенюта О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні