Ухвала
від 20.01.2022 по справі 381/4597/21
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, email

inbox@fs.ko.court.gov.ua

1-кс/381/92/22

381/4597/21

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведення обшуку

м. Фастів Київська область 20 січня 2022 року

Слідчий суддя Фастівського міськрайонного суду ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , та ст. слідчого ОСОБА_3 ,

розглянув у закритому судовому засіданні клопотання сторони кримінального провадження - старшого слідчого Фастівського РУП ГУНП в Київській області капітан поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12019110200006171 від 17.12.2019 за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України,-

в с т а н о в и в :

Фастівським районним управлінням поліції Головного управління Національної в Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019110200006171 від 17.12.2019 за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що ОСОБА_4 будучи генеральним директором Товариства з обмеженою відповідністю «Будівельна компанія Укрбудцентр» (код ЄРДРПОУ: 37942414), на підставі статуту ТОВ «Будівельна компанія Укрбудцентр», уповноважений: діяти від імені Товариства без довіреності та представляти інтереси Товариства у відносинах з будь-якими державними органами, юридичними та фізичними особами; видавати довіреності на придбання матеріальних цінностей від імені Товариства; укладати (підписувати) договори та інші правочини від імені Товариства; відкривати та закривати рахунки у банках та інших фінансових установах; має право розпоряджатися зазначеними рахунками, виконувати будь-які операції за такими рахунками, зокрема знімати готівку з рахунків. Має право підписувати банківські, розрахункові та інші фінансові документи; приймати на роботу та звільняти працівників Товариства, керівників дочірніх підприємств, філій та представництв Товариства; визначати умови оплати праці працівників; застосовувати заохочення та накладати стягнення щодо працівників; приймати рішення про притягнення працівників до матеріальної відповідальності; видавати обов`язкові до виконання працівниками Товариства накази та розпорядження; звітувати перед Зборами Учасників.

Генеральний директор, представляючи Товариство у відносинах із третіми особами, зобов`язаних діяти виключно в інтересах Товариства, добросовісно і розумно та не перевищувати своїх повноважень, наданих відповідно до чинного законодавства України та цього Статуту.

Таким чином, ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді генерального директора ТОВ «Будівельна компанія Укрбудцентр», являвся особою, яка постійно обіймає посаду, пов`язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, тобто, згідно з ч. 3 ст. 18 КК України являвся службовою особою.

У 2016 році, більш точного часу досудовим розслідуванням не встановлено, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, у директора ТОВ «Будівельна компанія Укрбудцентр» ОСОБА_4 виник умисел на протиправне заволодіння бюджетними коштами, призначеними для капітального ремонту спортивної зали Юріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, що розташована по вул. Шевченка, 3-А у с. Юрівка Києво- Святошинського району Київської області, шляхом зловживання своїм службовим становищем, з використанням підроблених документів.

Крім того, продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, генеральний директор ТОВ «Будівельна компанія УКРБУДЦЕНТР» ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час (однак до 26.08.2016), усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання у зв`язку з цим суспільно-небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами, шляхом підроблення офіційних документів для подальшої передачі до відділу освіти Києво-Святошинської районної Державної адміністрації Київської області, за результатами часткового виконання робіт по договору підряду від 15.06.2016 року № 72, склав акт № 2 приймання виконаних будівельних робіт за серпень 2016 року за формою КБ- 2В від 26.08.2016 та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за серпень 2016 року за формою КБ-3 від 26.08.2016, типова форма яких затверджена наказом Міністерства регіонального розвитку та будівництва України від 04.12.2009 № 554 зі змінами «Про затвердження типових форм первинних документів з обліку в будівництві», з внесенням до цих документів завідомо неправдивих даних в частині обсягу виконання робіт, які в них зазначені, а саме відомостей із завищеними обсягами фактично виконаних будівельних робіт і використаних будівельних матеріалів, а також їх вартості, після чого підписав їх та поставив відтиск печатки ТОВ «Будівельна компанія УКРБУДЦЕНТР».

Після цього, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці (однак до 26.08.2016), генеральний директор ТОВ «Будівельна компанія УКРБУДЦЕНТР» ОСОБА_4 , продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, переслідуючи корисливий мотив, попередньо завізувавши у інженера з технічного нагляду ОСОБА_5 довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за серпень 2016 року за формою КБ-3 від 26.08.2016 та надав її до відділу освіти Києво-Святошинської районної Державної адміністрації Київської області, який розташований за адресою: м. Київ вул. Янтарна, 12, для підписання та здійснення подальшої оплати. Після підписання начальником відділу освіти Києво-Святошинської районної Державної адміністрації Київської області ОСОБА_6 , акту № 2 приймання виконаних будівельних робіт яке маючи в наявності всі необхідні документи, завірені відповідальними службовими особами 26.08.2016 здійснило перерахування бюджетних коштів в розмірі 261 424,80 грн., відповідно на банківський рахунок № НОМЕР_1 ТОВ «Будівельна компанія УКРБУДЦЕНТР» (ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 37942414), відкритий в ГРУ ПАТ КБ «ПРИВАТЕАНК», (МФО 321842).

Своїми умисними діями ОСОБА_4 , обернув на користь підприємства ТОВ «Будівельна компанія УКРБУДЦЕНТР» бюджетні кошти у сумі 27 746,35 гривень, які перераховані безпідставно.

18.12.2019 надано доручення оперативному підрозділу на встановлення місцезнаходження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та отримано матеріали виконання, які свідчать про відсутність вказаного громадянина за відомою адресою проживання та можливий його виїзд за межі України.

Після чого, 24.12.2021 в порядку передбаченому КПК України для вручення повідомлень, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українцю, громадянину України, уродженцю села Капітанівка Новомиргородського району Кіровоградської області, зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючому за адресою: АДРЕСА_2 , надіслано повідомлення про підозру.

Вищевказані обставини свідчать про те, що підозрюваний ОСОБА_4 намагається уникнути кримінальної відповідальності та переховується від органів досудового розслідування.

Зазначені обставини і факти стали підставою для подачі даного клопотання до суду.

В судовому засіданні слідчий підтримав подане клопотання, посилаючись на обставини викладені в ньому.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, суд дійшов наступних висновків.

Судом встановлено, що слідчим відділом Фастівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019110200006171 від 17.12.2019 за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що 23.01.2020 досудове розслідування у кримінальному провадженні зупинено у зв`язку з розшуком підозрюваного ОСОБА_4

19.01.2022 до СВ Фастівського РУП надійшов рапорт оперативного співробітника про те, що підозрюваний ОСОБА_4 періодично з`являється за місцем проживання матері - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Статтею 30 Конституції України визначено, що не допускається проникнення до житла чи іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч.1 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Так, згідно із ч. 2 ст. 223 КПК України підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

У зв`язку з вказаними обставинами обшук є найбільш доцільним та ефективним способом встановити місцезнаходження підозрюваного ОСОБА_4 , оскільки 24.12.2021 слідчим суддею винесено ухвалу про дозвіл на затримання підозрюваного з метою приводу.

Відповідно до інформації з реєстру речових прав, квартира за адресою:

АДРЕСА_3 належить ОСОБА_8 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 .

Однак, проведення обшуку за вище зазначеною адресою є за своєю сутністю обмеженням права на недоторканість житла чи іншого володіння особи, котре за вимогами ст. 13 КПК України не може бути здійснене не інакше як за вмотивованим судовим рішенням.

Враховуючи вищевикладене, є всі підстави вважати, що за адресою:

АДРЕСА_3 може перебувати підозрюваний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також можуть знаходитися засоби зв`язку за допомогою яких ОСОБА_7 спілкується з останнім, зокрема мобільні термінали, планшети, ноутбуки, нетбуки, жорсткі диски, листівки та записники, які можуть містити інформацію про місцезнаходження підозрюваного.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що з метою повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування, необхідно надати дозвіл на проведенн обшуку з метою встановлення місцезнаходження підозрюваного ОСОБА_4 , а також виявлення та вилучення засобів зв`язку зокрема мобільних терміналів, планшетів, ноутбуків, нетбуків, жорстких дисків, листівок та записників, які можуть містити інформацію про місцезнаходження останнього, а тому є підстави для задоволення поданого клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

П о с т а н о в и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих та групі прокурорів у вказаному кримінальному провадженні на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_3 , з метою встановлення місцезнаходження підозрюваного ОСОБА_4 , а також виявлення та вилучення засобів зв`язку зокрема мобільних терміналів, планшетів, ноутбуків, нетбуків, жорстких дисків, листівок та записників, які можуть містити інформацію про місцезнаходження останнього.

Строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу102605617
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12019110200006171 від 17.12.2019 за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —381/4597/21

Ухвала від 02.11.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 03.05.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 21.07.2022

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 20.07.2022

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 31.03.2022

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 20.01.2022

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 24.12.2021

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні