Ухвала
від 12.01.2022 по справі 490/6296/20
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

н\п 2/490/1034/2021 Справа № 490/6296/20

Центральний районний суд м. Миколаєва


У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження у справі

12 січня 2022 року м. Миколаїв

Центральний районний суд м. Миколаєва у складі головуючого судді Гуденко О.А., при секретарі Волошиній Я.І.,

без участі сторін,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ТОВ "Фінансова компанія "Грін Ко"до ОСОБА_1 , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "АВІСТА", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про стягнення заборгованості в порядку застосування наслідків недійсності нікчемного правочину ,

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2020 року позивач Публічне акціонерне товариство "Фідобанк" звернувся до суду з позовом, в якому просив в порядку застосування наслідків недійсності нікчемного правочину стягнути частину наявної заборгованості в сумі 140 000 ( сто сорок тисяч) грн. 00 коп. за договором кредиту на придбання нерухомого майна № 292-в/41 від 17.04.2008 року, що укладений між АБ "Факторіал Банк", правонаступником якого є ПУАТ "Фідобанк" та ОСОБА_1 .

Ухвалою судді Гуденко О.А, від 20.10.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою Публічне акціонерне товариство "Фідобанк" до ОСОБА_1 , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "АВІСТА", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про стягнення заборгованості в порядку застосування наслідків недійсності нікчемного правочину.

У зв`язку з великою навантаженістю, призначити підготовче судове засідання на 28.01.2021 року на 10:30 год. в приміщенні Центрального районного суду м.Миколаєва.

01.12.2020 року надійшли письмові пояснення по суті позову від представника третьої особи Фонд гарантування вкладів фізичних осіб .

Ухвалою суду від 28.01.2021 року заяву представника ТОВ "Фінансова компанія"Грін КО" про залучення до участі у справі правонаступника позивача - задоволено. Залучено до участі у справі за позовом Публічне акціонерне товариство "Фідобанк" до ОСОБА_1 , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "АВІСТА", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про стягнення заборгованості в порядку застосування наслідків недійсності нікчемного правочину, правонаступника позивача ПАТ "Фідобанк" - ТОВ "Фінансова компанія"Грін КО".

У зв`язку із залученням до участі у справі правонаступника позивача оголошено перерву у підготовчому судовому засіданні до 18 травня 2021 року 12-00 годин.

10 березня 2020 року на адресу суду надійшла заява від представника позивача ТОВ ""ФК "Грін Ко" про збільшення розміру позовних вимог, вякій просять стягнути з відповідача ОСОБА_1 на їх користь заборгованості в сумі 3 009 567 грн 56 коп. за договором кредиту на придбання нерухомого майна № 292-в/41 від 17.04.2008 року, що укладений між АБ "Факторіал Банк" та ОСОБА_1 , стягнути судові витрати.

Протокольною ухвалою суду від 18.05.2021 року прийнято заяву про збільшення позовних вимог та в зв`язку з цим оголошено перерву в підготовочму судовому засіданні до 06.10.2021 року .

Позивач надав суду заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутність, підтримують позовні вимоги.

В підготовче засідання відповідач не з`явився, повідомлявся судом належним чином, заяви про розгляд справи у її відсутність суду не надав.

За положеннями ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу тощо.

Відповідно до положень ст. 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Обставин, передбачених ч.2 цієї статті для подальшого відкладення судового засідання судом не встановлено.

Відповідно до ч. 3 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає. В підготовчому судовому засіданні виконані вимоги, ч.2 ст.197 ЦПК України. Згідно з п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Також відповідно до п.7 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчлму засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на якеі вони посилаються у позові; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання тощо.

Відповідно до ч.7 ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору , з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Так, при поданні заяви про збільшення позовних вимог позивачем надано розрахунок заборгованості станом на 11.12.2020 року, але при цьому зазначено врахування платежів станом на березень 2012 року.

При цьому, при поданні позову первінсим позиваечм до матеріалів позову надана виписка по особовому рахунку ОСОБА_1 , в якій зазначено про платежі станом на 21.04.2016 року.

За аткого, суд доходить до висновку про нелобхідність витребування у позивача детального розрахунку позовних вимог станом на час подачі позову та виписку по особовому рахунку позичальника з зазначенням часу та призначення внесених платежів за кредитним договром.

Згідно положень ст. 84 ЦПК України роз`яснюємо, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повина видати його на вимогу суду. У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали. За неподання таких доказів, з причин визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу передбаченим ЦПК України. У разі неподання учасником справи з не поважних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, обо відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

На підставі викладеного, враховуючи, що цивільна справа тривалий час перебуває на розгляді у суді, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 197, 200, 258, 260, 261 ЦПК України, суд,

постановив:

Закрити підготовче провадження у справі за позовною заявою ТОВ "Фінансова компанія "Грін Ко"до ОСОБА_1 , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "АВІСТА", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про стягнення заборгованості в порядку застосування наслідків недійсності нікчемного правочину.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 14 квітня 2022 року о 10.00 год. у приміщенні Центрального районного суду м. Миколаєва .

Витребувати у позивача виписку по особовому рахунку позичальника ОСОБА_1 з зазначенням часу та призначення внесених платежів за кредитним договором № 292-в/41 від 17.04.2008 року та детальний розрахунок позовних вимог.

Про дату, час та місце проведення судового засідання у справі повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ ГУДЕНКО О.А.

Дата ухвалення рішення12.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102665485
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості в порядку застосування наслідків недійсності нікчемного правочину

Судовий реєстр по справі —490/6296/20

Рішення від 03.11.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Гуденко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні