Ухвала
від 19.01.2022 по справі 601/53/22
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 601/53/22

Провадження № 2/601/265/2022

У Х В А Л А

про відкриття провадження

19 січня 2022 року Суддя Кременецького районного суду Тернопільської області Білосевич Г.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до закладу дошкільної освіти загального розвитку № 5 Сонечко м. Кременець про визнання незаконним та скасування наказу Про відсторонення від роботи та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу,-

встановив:

Позивачка, ОСОБА_1 , жителька АДРЕСА_1 , звернулась до суд із позовом до відповідача: закладу дошкільної освіти загального розвитку № 5 Сонечко м. Кременець, місцезнаходження: вул. Дубенська, 126 м. Кременець Тернопільської області, про визнання незаконним та скасування наказу від 08.11.2021 № 37 Про відсторонення від роботи , стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу та судових витрат по справі.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Позивачкою заявлено клопотання про розгляд даної справи в порядку спрощеного позовного провадження із викликом сторін.

Суд, у відповідності до п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України , при відкритті провадження у справі вирішує питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно до п.п. 1, 2 ст. 274 ЦПК України , у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин…. Також, у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно ч. 4 ст. 19 ЦПК України, для розгляду малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи призначається спрощене позовне провадження.

Дослідивши матеріали заяви, враховуючи норми чинного законодавства, беручи до уваги те, що дана справа не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, не є складною, в зв`язку з чим суд дійшов висновку щодо розгляду даної цивільної справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 4, 19, 175, 177, 187, 274 276 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до закладу дошкільної освіти загального розвитку № 5 Сонечко м. Кременець про визнання незаконним та скасування наказу Про відсторонення від роботи та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

Заяву ОСОБА_1 про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження задовольнити.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Судове засідання призначити на 10 лютого 2022 року о 11:00 год. в приміщенні Кременецького районного суду у м. Кременець.

Відповідач має право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі:

- подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з обґрунтуванням причин такого заперечення;

- відзив на заяву, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів з дня одержання відзиву, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи та відповідати вимогам ст. 179 ЦПК України .

Відповідач має право протягом десяти днів з дня одержання відповіді на відзив подати заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи у відповідності до ст. 180 ЦПК України .

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом ) сторін.

Про дату та час проведення судового засідання повідомити учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Учасники можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою https://court.gov.ua/sud1909/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення19.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102670126
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —601/53/22

Рішення від 01.03.2022

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Рішення від 01.03.2022

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні