Ухвала
від 24.01.2022 по справі 173/178/22
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/178/22

Провадження №2-о/173/24/2022

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

24 січня 2022 р. м. Верхньодніпровськ

суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Петрюк Т.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , заінтересовані особи: Шевченківська районна у місті Дніпрі рада, ЄДРПОУ 34059261, адреса: вул.. Михайла Грушевського, 70, м. Дніпро, 49069, Державна установа Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України в особі Дніпропетровської філії відділу судово-психіатричних експертиз Державної установи Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України , адреса: вул.. Бехтерева, 1, м. Дніпро, 49115, Комунальний заклад Верхівцевський психоневрологічний інтернат , ЄДРПОУ 03188381, адреса: вул. Залізнична, 1а, м. Верхівцеве, Кам`янський район, Дніпропетровської області, 51660 про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернулася з заявою про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, заінтересовані особи: Шевченківська районна у місті Дніпрі рада, Державна установа Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України в особі Дніпропетровської філії відділу судово-психіатричних експертиз Державної установи Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України , Комунальний заклад Верхівцевський психоневрологічний інтернат , згідно якої просить продовжити строк дії рішення суду від 24.03.2020 року.

Справа підсудна Верхньодніпровському районному суду Дніпропетровської області і підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства в окремому провадженні.

Подана заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177, 293, 294 Цивільного процесуального кодексу України.

Підстав для повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Заявником клопотань не заявлено.

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованої особи.

Враховуючи, що ст. 315 ЦПК України не передбачено проведення підготовчого судового засідання за даною категорією справ, але для підтвердження обставин, на які посилається заявник, необхідно заслухати заявника, призначити судово-психіатричну експертизу, суд приходить до висновку про розгляд справи в судовому засіданні за обов`язкової участі учасників розгляду справи.

Враховуючи викладене та керуючись ст.19, 175, 177, 187, 293, 2914, 315 Цивільного процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву ОСОБА_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 . заінтересовані особи: КЗ Верхньодніпровський дитячий будинок-інтернат № 1 ДОР , ЄДРПОУ 03188263, адреса: вул. Зелена, 2а, с. Мишурин Ріг, Кам`янський район, Дніпропетровської області, 51610, Верхньодніпровська міська рада, ЄДРПОУ 04052595, юридична адреса: 51600, пр. Шевченка, 21, м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровської області про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами окремого провадження з викликом учасників розгляду справи в судове засідання.

Справу призначити до розгляду на 10 лютого 2022 року о 14-30 в приміщенні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області за адресою: м. Верхньодніпровськ, вул. Яблунева, 47, зал. №3. Викликати учасників розгляду справи в призначене судове засідання шляхом направлення повістки-виклику.

Роз`яснити заінтересованим особам:

- у строк протягом 15 днів з дня вручення (отримання) ухвали заінтересована особа має право подати письмові пояснення на заяву. Копія письмових пояснень та доданих до пояснень документів повинна бути надіслана (надана) заінтересованою особою іншим учасникам справи. До письмових пояснень має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) письмових пояснень і доданих до пояснень доказів іншим учасникам справи.

- у разі ненадання нею письмових пояснень у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити заявнику:

- у строк не менше п`яти днів з дня надходження письмових пояснень заявник має право надати відповідь на пояснення заінтересованої особи. Копія відповіді на письмові пояснення та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) заявником іншим учасникам справи. До відповіді на пояснення має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) відповіді на пояснення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

- у разі ненадання заявником відповіді на письмові пояснення у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити заявнику та заінтересованим особам , що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Копію ухвали направити : заявнику та заінтересованим особам для відома.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали, з інших підстав ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Петрюк

Ухвала направлена до ЄДРСР 24.01.2022 року

Ухвала набирає законної сили 24.01.2022 року

Дата ухвалення рішення24.01.2022
Оприлюднено26.01.2022
Номер документу102705500
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —173/178/22

Рішення від 09.05.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 02.05.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 07.04.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні