Ухвала
від 18.01.2022 по справі 908/1183/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.01.2022 Справа № 908/1183/21

м. Запоріжжя Запорізької області

Суддя Дроздова С.С., розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Машзавод «Техніка» про ухвалення додаткового рішення у справі № 908/1183/21

за первісним позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Машзавод «Техніка» (01370 м. Київ, вул. Велика Кільцева, 4-Ж, а/с 25, ідентифікаційний код юридичної особи 31665645)

до відповідача: Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (01032 м. Київ, вул. Назарівська, буд. 3, ідентифікаційний код юридичної особи 24584661) в особі Відокремленого підрозділу «Запорізька атомна електрична станція» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (71503 Запорізька область, м. Енергодар, вул. Промислова, 133, ідентифікаційний код відокремленого підрозділу 19355964)

третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відокремлений підрозділ Складське господарство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» (34403 Рівненська область, м. Вараш, будівельна база № 1, промислова зона, 35/2, код ЕДРПОУ ВП 36217282)

про повернення майна

УСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Запорізької області від 29.11.2021 у справі № 908/1183/21 господарським судом первісний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Машзавод «Техніка» задоволений повністю, зобов`язано Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Запорізька атомна електрична станція» повернути Товариству з обмеженою відповідальністю «МАШЗАВОД «ТЕХНІКА» :

- насосний агрегат АНС 130 у кількості 2 штуки (виробник «Пінський ОМЗ» ВУ200294708.034-2007):

- насосний агрегат Х80-50-200 К-СД у кількості 2 штуки (виробник ТОВ «МАШЗАВОД «ТЕХНІКА» ТУ 29.1-25280414-002:2011):

- насосний агрегат АНС 60 у кількості 2 штуки (виробник «Пінський ОМЗ» ВУ200294708.034-2007);

- насосний агрегат АХП 80-50-200-2.0 К СД. У кількості 1 штука ( виробник ТОВ «МАШЗАВОД «ТЕХНІКА» ТУ 29.1 -25280414-002:2011). Стягнуто з Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі Відокремленого підрозділу «Запорізька атомна електрична станція» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Машзавод «Техніка» 2 270 грн. судового збору.

17.01.2022 до суду від позивача надійшла заява б/н від 11.01.2022 про ухвалення додаткового рішення у даній справі, згідно якої просить стягнути з відповідача 18 250 грн. 00 коп. витрат на правову допомогу.

Згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 17.01.2022, заяву визначено для розгляду судді Дроздовій С.С.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 244 Господарського процесуального кодексу України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо, зокрема, судом не вирішено питання про судові витрати. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

Згідно з ч. 3 ст. 233 ГПК України, суд може вирішити питання розподілу судових витрат у додатковому рішенні після ухвалення рішення за результатами розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 ГПК України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Згідно з ч. 3 ст. 169 ГПК України, заяви (клопотання) з процесуальних питань подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

У вирішенні питань, які виникають при розгляді відповідних заяв (клопотань), застосовуються загальні положення Господарського процесуального кодексу України, якими врегульовано вимоги щодо форми, змісту та додатків до позовної заяви.

Дослідивши матеріали заяви, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, зважаючи на наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Правилами надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270, а саме абзацом 27 пункту 2 передбачено, що документом, який підтверджує надання послуг поштового зв`язку є розрахунковий документ встановленої відповідно до Закону України Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), що підтверджує надання послуг поштового зв`язку.

Отже, на підтвердження направлення учасникам справи позовної заяви з додатками до позову обов`язково мають додаватися описи вкладення, чеки (квитанції) поштового відділення, що підтверджують факт оплати відправником та надання відділенням зв`язку послуг з пересилання листів з описом вкладення.

За змістом пункту 61 Правил надання поштового зв`язку, затверджених Постановою № 270 від 05.03.2009 Кабінету Міністрів України, у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Із наведених норм вбачається, що належним доказом направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачеві у справі є бланк опису вкладення з номером поштового відправлення, завірений відповідним відділенням зв`язку, разом з фіскальним чеком/квитанцією про відправлення. За таких обставин, належним доказом надіслання копії позовної заяви з доданими до неї документами відповідачу є оригінал опису вкладення відправленої поштової кореспонденції, в якому перелічені всі документи, які надсилаються одержувачу та який засвідчений підписом працівника відділення поштового зв`язку та відбитком календарного штемпеля цього відділення, а також розрахунковий документ поштової установи, а саме оригінал поштової квитанції (чеку).

Відповідно, якщо копію позовної заяви надіслано поштою, то документом, який підтверджує надсилання, є фіскальний чек поштового відділення, опис вкладення у цінний лист. Крім того, підтвердженням, що відправлення надіслано на адресу одержувача є саме накладна (службовий чек), в якому зазначено номер накладної, інформацію про відправника та одержувача, інформацію про відправлення, а також міститься підтвердження (підпис) відправника з підтвердженням, що інформація у даній накладній зазначена правильно.

Всупереч встановленим вимогам позивач не надав накладну (службовий чек).

Таким чином, суд дійшов висновку про відсутність в матеріалах заяви про ухвалення додаткового рішення підтвердження відправлення копії даної заяви з додатками відповідачу та третій особі.

З наведених підстав заява підлягає залишенню її без руху.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, заява б/н від 11.01.2022 Товариства з обмеженою відповідальністю «Машзавод «Техніка» про ухвалення додаткового рішення підлягає залишенню без руху на підставі ч. 1 ст. 174 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 162, 169, 170, 172, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву б/н від 11.01.2022 Товариства з обмеженою відповідальністю «Машзавод

«Техніка» про ухвалення додаткового рішення залишити без руху.

2. Надати Товариству з обмеженою відповідальністю «Машзавод «Техніка» строк

протягом 10 днів з дня вручення даної ухвали суду для усунення недоліків заяви, вказаних в ухвалі.

3. Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «Машзавод «Техніка» ,

що в разі невиконання вимог суду щодо усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і буде повернута заявнику згідно з ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 18.01.2022 та оскарженню не підлягає.

Суддя С.С. Дроздова

Дата ухвалення рішення18.01.2022
Оприлюднено26.01.2022
Номер документу102727525
СудочинствоГосподарське
Сутьповернення майна

Судовий реєстр по справі —908/1183/21

Судовий наказ від 28.11.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Судовий наказ від 14.03.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Рішення від 09.02.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Судовий наказ від 17.01.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Судовий наказ від 17.01.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Рішення від 29.11.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 17.11.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

Ухвала від 25.10.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дроздова С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні