Ухвала
від 13.01.2022 по справі 910/15277/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

13.01.2022Справа № 910/15277/21

Суддя Господарського суду міста Києва ДЖАРТИ В. В., за участі помічника судді Карлюк М. О., розглянувши у судовому засіданні матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЛОБАЛМАНІ"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "РБК-МЕДІА"

про захист особистого немайнового права на недоторканість ділової репутації та спростування недостовірної інформації,

Представники учасників процесу згідно протоколу від 13.01.2022

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Глобалмані" (далі - Товариство) звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "РБК-МЕДІА" (далі - Ресурс) про визнання недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право на недоторканість ділової репутації, зобов`язання спростувати недостовірну інформацію та зобов`язання видалити відповідні публікації.

Обґрунтовуючи позовні вимоги позивач зазначає про розміщення відповідачем інформації про позивача, яка не відповідає дійсності та завдає шкоди діловій репутації позивача.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 30.09.2021 позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу строк на усунення недоліків.

05.10.2021 до суду надійшла заява позивача про усунення недоліків позовної заяви з доказами сплати судового збору, а саме платіжним дорученням № 127 від 30.09.2021, а також оригіналами доказів направлення позовної заяви з додатками на адресу відповідача.

Господарський суд міста Києва ухвалою від 06.10.2021 прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі № 910/15277/21, постановив здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначив на 01.11.2021 та встановив строки для подання відзиву, відповіді на відзив, заперечень на відповідь на відзив та інших доказів.

За наслідками судового засідання 01.11.2021 суд ухвалив відкласти підготовче засідання у справі на 29.11.2021.

Представник відповідача перед початком судового засідання подав до канцелярії суду заяву про відкладення розгляду справи та про ознайомлення з матеріалами справи.

За наслідками судового засідання 29.11.2021 суд ухвалив продовжити підготовче провадження у справі на 30 днів до 04.01.2022 (включно) та відкласти підготовче засідання у справі на 15.12.2021.

29.11.2021 після судового засідання зареєстровано клопотання позивача про долучення доказів.

13.12.2021 до суду надійшла заява відповідача про закриття провадження у справі.

14.12.2021 зареєстровано відзив на позовну заяву.

Заслухавши у судовому засіданні 15.12.2021 представників сторін суд ухвалив здійснювати розгляд справи у розумні строки, встановити позивачу строк для подання письмових пояснень щодо заяви про закриття провадження у справі та відповіді на відзив. За наслідками судового засідання оголошено перерву у судовому засіданні до 13.01.2022.

22.12.2021 до суду надійшла відповідь на відзив та письмові пояснення позивача на заяву про закриття провадження у справі.

У судове засідання 13.01.2022 прибули представники сторін та надали пояснення.

Представник позивача у судовому засіданні подав клопотання про витребування доказів, примірник клопотання вручив представнику відповідача.

Відповідно до поданого клопотання позивач просить суд:

Витребувати від ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НІК.ЮЕЙ , код ЄДРПОУ: 34984247 (Місцезнаходження юридичної особи: Україна, 49102, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО, будинок 7, квартира 91):

- інформацію стосовно реєстранта (власника) доменного імені rbc.ua (станом на сьогоднішній день, а також станом па 25.08.2021 - дату поширення спірної інформації), а саме: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) для фізичних осіб заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти.

- інформацію з приводу передачі реєстрантом права користування доменним іменем rbc.ua (станом на сьогоднішній день, а також станом на 25.08.2021 - дату поширення спірної інформації), іншій особі, із проведенням процедури переделегування доменного імені та внесенням відповідного запису про це до реєстру домену, а саме: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) для фізичних осіб (якій передано право користування доменом), його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти.

А також, витребувати від ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ВОЛЯ-КАБЕЛЬ , код ЄДРПОУ: 30777913 (Місцезнаходження юридичної особи: Україна, 02222, місто Київ, вул. Драйзера Теодора, будинок 24, поверх 2, приміщення 14):

- інформацію та її документальне підтвердження про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайта rbc.ua на спеціалізованому веб- сервісі та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет, та про власника облікового запису, який використовується для розміщення веб-сайту rbc.ua в Інтернеті, зокрема прізвище. ім`я, податковий номер, місце реєстрації та проживання, телефон, e-mail (щодо фізичної особи) або найменування юридичної особи, її податковий номер, адреса місцезнаходження, телефон, e-mail (щодо юридичної особи), як станом на 25.08.2021 (дату поширення спірної інформації) так і станом на поточну дату.

Обґрунтовуючи подане клопотання, позивач зазначив про неможливість отримання заявлених до витребування доказів самостійно, що підтверджено доданими до клопотання відмовами у наданні відповідної інформації на адвокатські запити.

Заявлені до витребування докази (інформація) необхідні для встановлення належного відповідача у справі.

Відповідно до частини 1 статті 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу.

Окрім того, позивач просить поновити строк на подання клопотання про витребування доказів. Неподання клопотання про витребування доказів разом з позовною заявою мотивовано тим, що необхідність встановлення відповідних обставин виникла з моменту отримання позивачем відзиву та ознайомлення з позицією відповідача.

Відповідно до приписів статті 119 ГП України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи. Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подані заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Заслухавши пояснення представників сторін суд дійшов обґрунтованого висновку, що клопотання позивача про витребування доказів (інформації) подано з дотримання вимог чинного процесуального законодавства, причини пропуску строку є поважними, строк на подання клопотання про витребування доказів підлягає поновлення, а клопотання - задоволенню.

З огляду на викладене вище, суд вбачає за необхідне оголосити перерву у судовому засіданні в порядку статті 202 ГПК України.

Відповідно до частини 2 статті 181 ГПК України, дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Крім того, суд встановлює новий строк подання доказів у справі відповідно до статті 80 та частини 2 статті 119 ГПК України.

Керуючись статтями 74, 81, 119, 120, 121, 177, 181, 183, 202 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Поновити позивачу строк на подання клопотання по витребування доказів.

2. Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

3. Витребувати у ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НІК.ЮЕЙ (49102, місто Дніпро, ВУЛИЦЯ ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО, будинок 7, квартира 91, код ЄДРПОУ: 34984247):

- інформацію стосовно реєстранта (власника) доменного імені rbc.ua (станом на сьогоднішній день, а також станом па 25.08.2021 - дату поширення спірної інформації), а саме: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) для фізичних осіб заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти.

- інформацію з приводу передачі реєстрантом права користування доменним іменем rbc.ua (станом на сьогоднішній день, а також станом на 25.08.2021 - дату поширення спірної інформації), іншій особі, із проведенням процедури переделегування доменного імені та внесенням відповідного запису про це до реєстру домену, а саме: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) для фізичних осіб (якій передано право користування доменом), його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу та адресу електронної пошти.

4. Витребувати від ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ВОЛЯ-КАБЕЛЬ (Місцезнаходження юридичної особи: Україна, 02222, місто Київ, вул. Драйзера Теодора, будинок 24, поверх 2, приміщення 14, код ЄДРПОУ: 30777913):

- інформацію та її документальне підтвердження про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайта rbc.ua на спеціалізованому веб-сервісі та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет, та про власника облікового запису, який використовується для розміщення веб-сайту rbc.ua в Інтернеті, зокрема прізвище. ім`я, податковий номер, місце реєстрації та проживання, телефон, e-mail (щодо фізичної особи) або найменування юридичної особи, її податковий номер, адреса місцезнаходження, телефон, e-mail (щодо юридичної особи), як станом на 25.08.2021 (дату поширення спірної інформації) так і станом на поточну дату.

5. Витребувані докази (інформацію) або письмові пояснення щодо причин неможливості їх подання подати до суду у строк до 24.01.2022.

6. Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 24.01.2022 о 14:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 7.

7. Звернути увагу учасників справи на тимчасовий характер вжитих судом процесуальних заходів для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, серед учасників відкритих судових засідань

8. Запропонувати учасникам судового процесу під час дії карантину , у порядку статті197 ГПК України брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon . Запропонувати учасникам судового процесу для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання подати до суду заяву (засобами поштового зв`язку, на електронну пошту суду (підписану, за наявності, електронним підписом) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення EasyCon із зазначенням його облікового запису (логіну).

9. Нагадати, що сторони відповідно до статті 192 ГПК України, можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

10. Ухвала набирає законної сили 13.01.2022 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду першої інстанції.

СУДДЯ ВІКТОРІЯ ДЖАРТИ

Дата ухвалення рішення13.01.2022
Оприлюднено26.01.2022
Номер документу102728488
СудочинствоГосподарське
Сутьзахист особистого немайнового права на недоторканість ділової репутації та спростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —910/15277/21

Ухвала від 30.11.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 31.10.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 06.07.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 05.06.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 27.01.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 13.01.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 29.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 01.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 30.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні