Ухвала
від 30.11.2022 по справі 910/15277/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

30.11.2022Справа № 910/15277/21

Господарський суд міста Києва у складі судді ДЖАРТИ В. В., за участі секретаря судового засідання Рєпкіної Ю. Є., розглянувши у судовому засіданні матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЛОБАЛМАНІ"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "РБК-МЕДІА"

про захист особистого немайнового права на недоторканість ділової репутації та спростування недостовірної інформації

Представники учасників процесу згідно протоколу від 30.11.2022

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЛОБАЛМАНІ" до Товариства з обмеженою відповідальністю "РБК-МЕДІА" про захист особистого немайнового права на недоторканість ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Підготовче засідання у справі було призначено на 30.11.2022.

24.10.2022 до канцелярії суду надійшла спільна заява сторін про затвердження мирової угоди.

Представник відповідача 29.11.2022 подав до суду заяву про розгляд справи без його участі.

Розглянувши у судовому засіданні 30.11.2022 спільну заяву сторін про затвердження мирової угоди суд зазначає наступне.

Згідно частини 7 статті 46 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

За приписами частини 1 статті 192 ГПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (частина 2 статті 192 ГПК України).

Судом встановлено, що до прийняття рішення у справі сторонами подано заяву про затвердження мирової угоди, укладеної між позивачем та відповідачем на суму заявлених позовних вимог та розподілу судових витрат.

У частині 1 статті 192 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що у мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Як встановлено судом, мирова угода стосується лише прав та обов`язків сторін щодо предмету первісного позову, права і інтереси будь-яких інших осіб даною мировою угодою не порушені.

Відповідно до частини 3 статті 192 ГПК України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Також судом встановлено, що мирова угода підписана уповноваженими особами, а саме: з боку позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "ГЛОБАЛМАНІ" мирова угода підписана адвокатом Лайтаренко О. В. (який діє на підставі Ордеру на надання правничої (правової) допомоги № 1285903 від 20.10.2022), а з боку відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "РБК-МЕДІА" - адвокатом Братківським К. С. (який діє на підставі Ордеру на надання правничої (правової) допомоги № 1239001 від 23.09.2022). З матеріалів справи судом встановлено, що зазначені ордери не містять обмеження повноважень адвокатів, зокрема, і щодо укладення мирової угоди у даній справі.

Частиною 4 статті 192 ГПК України передбачено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно пункту 7 частини 1 статті 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

З урахуванням наведеного вище, оскільки зміст укладеної між сторонами мирової угоди не суперечить чинному законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, суд вважає за необхідне затвердити укладену сторонами мирову угоду та закрити провадження у справі на підставі пункту 7 частини 1 статті 231 ГПК України.

За приписами частини 4 статті 231 Господарського процесуального кодексу України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом, як це передбачено нормами частини 2 статті 123 ГПК України.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України "Про судовий збір".

За приписами частини 1 статті 130 ГПК України у разі, зокрема, укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Керуючись вказаним, беручи до уваги, що між сторонами було укладено мирову угоду до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, останній дійшов висновку про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову на підставі платіжного доручення № 127 від 30.09.2021.

Керуючись статтями 46, 130, 192, 231-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити мирову угоду в справі № 910/15277/21, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю "ГЛОБАЛМАНІ" до Товариством з обмеженою відповідальністю "РБК-МЕДІА" у наступній редакції:

«МИРОВА УГОДА

у справі № 910/15277/21 за позовом ТОВ «ГЛОБАЛМАНІ» до ТОВ «РБК-МЕДІА» про

захист особистого немайнового права на недоторканість ділової репутації та

спростування недостовірної інформації

м. Київ 21 жовтня 2022 року

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГЛОБАЛМАНІ» (код ЄДРПОУ 36425142), в особі представника - адвоката Адвокатського об`єднання «Правова та економічна безпека» Лайтаренка Олексія Вікторовича, який діє на підставі Ордеру на надання правничої (правової) допомоги № 1285903 від 20.10.2022, що є Позивачем у справі № 910/15277/21 (надалі іменується - «Позивач»), та

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РБК-МЕДІА», в особі представника - адвоката Братківського Клима Сергійовича, який діє на підставі Ордеру на надання правничої (правової) допомоги № 1239001 від 23.09.2022, що є Відповідачем у справі № 910/15277/21 (надалі іменується - «Відповідач»), разом іменуються «Сторони», обговоривши між собою предмет позову у справі № 910/15277/21, що перебуває на розгляді у Господарському суді м. Києва, дійшли висновку про можливість закінчення розгляду даного спору шляхом укладення між Сторонами мирової угоди на наступних умовах (надалі - «Мирова угода»):

1. Сторони дійшли згоди, що Відповідач бере на себе зобов`язання здійснити необхідні дії, щоб з веб-сайту Інформаційного агентства «РБК-Україна» «www.rbc.ua» була видалена спірна публікація під назвами (українською та російською мовами): «БЦ "РЕНЕСАНС" РОЗРИВАЄ ОРЕНДУ З GLOBALMONEY, - АКТИВІСТИ» («БЦ "РЕНЕССАНС" РАЗРЫВАЕТ АРЕНДУ С GLOBALMONEY, - АКТИВИСТЫ») за посиланнями: https://www.rbc.ua/ukr/styler/bts-renessans-razryvaet-arendu-globalmoney-1629902954.html та https://www.rbc.ua/rus/styler/bts-renessans-razryvaet-arendu-globalmoney- 1629902954.html протягом 48 (сорока восьми) годин з моменту затвердження судом цієї Мирової угоди та на її місці було розміщене спростування наступного змісту:

«Спростування. Інформаційне агентство «РБК-Україна» повідомляє, що публікація під назвою «БЦ "Ренесанс" розриває оренду з Globalmoney, - активісти» містила інформацію, що не відповідає дійсності, тому вона була видалена з веб-сайту «РБК- Україна».

2. Відповідач бере на себе зобов`язання забезпечити, щоб спростування, наведене у пункті 1 даної Мирової угоди, не було видалено з веб-сайту «www.rbc.ua».

3. Відповідач зобов`язуються протягом 5 (п`яти) календарних днів надати Позивачу докази виконання ним пункту 1 цієї Мирової угоди.

4. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню, інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки затвердження цієї Мирової угоди Сторонам відомі та зрозумілі.

5. Сторони підтверджують, що особи, які підписали цю Мирову угоду не мають будь-яких застережень та/або обмежень своєї правоздатності, та/або дієздатності.

6. Сторони підтверджують, що ані в процесі укладення цієї Мирової угоди, ані в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь - яких третіх осіб, в тому числі держави.

7. Сторони домовились, що самостійно несуть всі судові витрати, понесені ними у зв`язку з розглядом справи № 910/15277/21.

8. Мирова угода складена українською мовою у трьох примірниках по одному для кожної із Сторін та для Господарського суду м. Києва, які мають однакову юридичну силу.

9. Сторони розуміють наслідки закриття провадження у справі відповідно до ст. 192 ГПК України.

10. Дана Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження Господарським судом м. Києва та діє до повного виконання зобов`язання, передбаченого цією Мировою угодою.

ПІДПИСИ СТОРІН

Позивач: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГЛОБАЛМАНІ» 01103, м. Київ, бул. Дружби Народів, 28-В Код ЄДРПОУ: 36425142 Відповідач: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «РБК-МЕДІА» 04070, м. Київ, вул. Григорія Сковороди, 21/16 Код ЄДРПОУ: 37817260 Представник Позивача: Представник Відповідача:

Адвокат Адвокатського об`єднання Адвокат

«Правова та економічна безпека»

В. Лайтаренко К.С. Братківський

2. Дана ухвала набирає законної сили 30.11.2022 та відповідно до положень Закону України "Про виконавче провадження" є виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання в передбаченому чинним законодавством порядку до 30.11.2025.

3. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "ГЛОБАЛМАНІ" (01103, місто Київ, БУЛЬВАР ДРУЖБИ НАРОДІВ, будинок 28-В; ідентифікаційний код 36425142) з державного бюджету України 3 405,00 грн (три тисячі чотириста п`ять гривень 00 копійок) судового збору, сплаченого на підставі платіжного доручення № 127 від 30.09.2021, оригінал якого зберігається в Господарському суді міста Києва у матеріалах справи 910/15277/21.

4. Стягувачем за даною ухвалою є Товариство з обмеженою відповідальністю "ГЛОБАЛМАНІ" (01103, місто Київ, БУЛЬВАР ДРУЖБИ НАРОДІВ, будинок 28-В; ідентифікаційний код 36425142).

5. Боржником за даною ухвалою є Товариства з обмеженою відповідальністю "РБК-МЕДІА" (04070, місто Київ, ВУЛИЦЯ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ, будинок 21/16; ідентифікаційний код 37817260).

6. Провадження у справі № 910/15277/21 закрити.

7. Дана ухвала може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 253-259 Господарського процесуального кодексу України.

Повна ухвала складена 23.01.2023.

СУДДЯ ВІКТОРІЯ ДЖАРТИ

Дата ухвалення рішення30.11.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу108552076
СудочинствоГосподарське
Сутьзахист особистого немайнового права на недоторканість ділової репутації та спростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —910/15277/21

Ухвала від 30.11.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 31.10.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 06.07.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 05.06.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 27.01.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 13.01.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 29.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 01.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

Ухвала від 30.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Джарти В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні