Ухвала
від 25.01.2022 по справі 390/116/22
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/116/22

Провадження №2/390/311/22

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження по цивільній справі

"25" січня 2022 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Терещенко Д.В., розглянувши матеріали позовної заяви Фермерського господарства Ковалевського Віталія Івановича (27634, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Миколаївка, вул. Шевченка, 68) до Фермерського господарства ХЛІБОРОБ-Р (27641, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Соколівське, вул. Полинкіна, 23), ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про визнання недійсним договору оренди та скасування запису про державну реєстрацію,

В С Т А Н О В И В:

До Кіровоградського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Фермерського господарства Ковалевського Віталія Івановича до Фермерського господарства ХЛІБОРОБ-Р , ОСОБА_1 про визнання недійсним договору оренди та скасування запису про державну реєстрацію.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України. Перешкоди для відкриття провадження, передбачені ст.ст.185-186 ЦПК України, відсутні. Справа підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області. Позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження, передбачених ст.185, ч.1 ст.186 ЦПК України, не встановлено.

Таким чином, вважаю можливим прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по справі.

Виходячи з положень ст.19, ч. ч.3, 4 ст.274 ЦПК України та проаналізувавши матеріали позовної заяви вважаю, що розгляд позовної заяви необхідно провести у порядку загального позовного провадження.

Також до позовної заяви позивачем додано клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати у Відділі №5 управління у Кропивницькому районні належним чином завірений витяг із Книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі, де буде міститись інформація про реєстрацію Договору оренди землі укладеного 19 липня 2012 року між ОСОБА_1 та Фермерським господарством Ковалевського Віталія Івановича, який був зареєстрований в управлінні Держкомзему у Кіровоградському районні 02 жовтня 2012 року (реєстраційний номер 352250004004664). В обґрунтування клопотання зазначено, що вказані документи необхідні для підтвердження факту реєстрації вказаного договору оренди землі, проте отримати їх самостійно не представилось можливим.

Відповідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Проаналізувавши клопотання вважаю, що воно є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню.

Будь-які інші заяви та клопотання, що підлягають вирішенню при відкритті провадження, відсутні.

Керуючись ст. ст. 3, 19, 27, 28, 32, 84, 187,190, 274, 353, 354 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження по цивільній справі №390/116/22 (провадження №2/390/311/22) за позовом Фермерського господарства Ковалевського Віталія Івановича (27634, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Миколаївка, вул. Шевченка, 68) до Фермерського господарства ХЛІБОРОБ-Р (27641, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Соколівське, вул. Полинкіна, 23), ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про визнання недійсним договору оренди та скасування запису про державну реєстрацію.

Розгляд цивільної справи провести за правилами загального позовного провадження, призначити підготовче засідання по справі на 16 год. 00 хв. 21 лютого 2022 року у залі судових засідань Кіровоградського районного суду Кіровоградської області (25014, м. Кропивницький, вул. Кільцева, 36-Б).

В призначене судове засідання викликати сторони.

Запропонувати відповідачам у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до Кіровоградського районного суду Кіровоградської області відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачам, що вони повинні подати суду докази разом із поданням відзиву, а також мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Задовольнити клопотання позивача та витребувати у Відділу №5 Управління у Кропивницькому районні Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області витяг із Книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі, де буде міститись інформація про реєстрацію Договору оренди землі укладеного 19 липня 2012 року між ОСОБА_1 та Фермерським господарством Ковалевського Віталія Івановича, який був зареєстрований в управлінні Держкомзему у Кіровоградському районні 02 жовтня 2012 року, реєстраційний номер 352250004004664, завірений належним чином.

Зазначені документи надати до Кіровоградського районного суду Кіровоградської області (25014, м. Кропивницький, вул. Кільцева, 36-Б) до 21 лютого 2022 року.

Роз`яснити працівникам Відділу №5 Управління у Кропивницькому районні Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити для відома позивачу, відповідачам разом із копією ухвали надіслати копію позовної заяви і доданих до неї матеріалів.

Копію ухвали надіслати до Відділу №5 Управління у Кропивницькому районні Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://kd.kr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області Д.В. Терещенко

Дата ухвалення рішення25.01.2022
Оприлюднено28.01.2022
Номер документу102778079
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію

Судовий реєстр по справі —390/116/22

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Квітка О. О.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Терещенко Д. В.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Терещенко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні