Ухвала
від 27.01.2022 по справі 405/2242/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/2242/21

Номер провадження 2/404/955/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 січня 2022 року Кіровський районний суд м. Кіровограда

у складі: головуючого-судді Павелко І.Л.

за участі секретаря Проскурня О.О.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича про витребування доказів , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває позовна заява представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича до ОСОБА_2 про стягнення боргу.

Представник ОСОБА_1 адвокат Єрмак О.В. звернувся до суду з клопотанням про витребування від АТ КБ Приватбанк (ЄДРПОУ 14360570, місцезнаходження: місто Київ, вул. Грушевського, 1Д, 01001) інформацію про загальну суму отриманих коштів ОСОБА_2 ( ОСОБА_3 ) (РНОКПП № НОМЕР_1 ) на рахунок НОМЕР_2 від ОСОБА_4 ( ОСОБА_5 ); витребувати ін. формацію выд AT КБ ПриватБанк (ЄДРПОУ 14360570, місцезнаходження: місто Київ, вул. Грушевського, 1Д, 01001) про загальну суму отриманих коштів ОСОБА_2 ( ОСОБА_6 ) (РНОКПП № НОМЕР_1 ) через платіжні системи WesternUnion, Ria, Money Gram від ОСОБА_4 ( ОСОБА_5 ).

В клопотанні посилається на те, що ним було подано адвокатський запит до AT КБ ПриватБанк , щодо отримання інформації про загальну суму переказів ОСОБА_4 на ім`я ОСОБА_2 , однак відповіді на даний момент ними не отримано. Отже, самостійно отримати докази про отримання грошових переказів відповідачем, які відповідно до наданих суду квитанцій переказав позивач не можуть.

Відповідно до статті 21 Закону України Про інформацію , визначено, що конфіденційна інформація може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом.

Відповідно до Рішення Конституційного Суду України від 20 січня 2012 року №2-рп/2012 конфіденційною є інформація про особу, а саме: про особисте та сімейне життя особи є будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, стосунки тощо, пов`язані з особою та членами її сім`ї, за винятком передбаченої законами інформації, що стосується здійснення особою, яка займає посаду, пов`язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень. Збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди державою, органами місцевого самоврядування, юридичними або фізичними особами є втручанням в її особисте та сімейне життя. Таке втручання допускається винятково у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

За нормою ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно положень ч. ч. 1, 6, 7 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Згідно положень ч.2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього

доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Беручи до уваги предмет спору, зміст заявлених позовних вимог та наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності і вказані докази мають суттєве значення по справі, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 76, 77, 81, 84 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК ПРИВАТБАНК (код ЄДРПОУ 14360570; 01001, місто Київ, вулиця Грушевського, будинок 1-Д) належним чином завірену інформацію про загальну суму отриманих коштів ОСОБА_2 ( ОСОБА_7 ) (РНОКПП № НОМЕР_1 ) на рахунок НОМЕР_2 від ОСОБА_4 ( ОСОБА_5 ); витребувати належним чином завірену інформацію з AT КБ ПриватБанк (вул. Грушевського, 1-Д, м. Київ) про загальну суму отриманих коштів ОСОБА_2 ( ОСОБА_6 ) (РНОКПП № НОМЕР_1 ) через платіжні системи WesternUnion, Ria, Money Gram від ОСОБА_4 ( ОСОБА_5 ).

У разі неможливості надати вищевказані документи повідомити про це Кіровський районний суд м. Кіровограда із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Витребувані ухвалою копії документів направити до Кіровського районного суду м. Кіровограда за адресою м. Кропивницький, вул. Габдрахманова, 7 в термін до 30.03.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда І. Л. Павелко

Дата ухвалення рішення27.01.2022
Оприлюднено31.01.2022
Номер документу102822920
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —405/2242/21

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 20.07.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 16.04.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні