Ухвала
від 16.09.2021 по справі 405/2242/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/2242/21

Номер провадження 2/404/955/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2021 року Кіровський районний суд м. Кіровограда

в складі:

головуючого судді - Павелко І.Л.

за участі секретаря - Проскурні О.О.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича про призначення відео конференції , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває позовна заява представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича до ОСОБА_2 про стягнення боргу.

16.09.2021 року представник позивача звернувся до суду з клопотаннями, якими просить забезпечити проведення судового засідання по справі в режимі відеоконференції за допомогою системи EasyCon, пославшись на зміни до ст. 212 ЦПК України.

Відповідно до ч.4 ст. 212 ЦПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

При цьому, відповідно до оновленого Порядку суди зможуть використовувати не лише систему відеоконференцзв`язку EasyCon, а інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, що не має електронного підпису, а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича підлягають задоволенню, оскільки для забезпечення оперативності судового провадження необхідно забезпечити участь уповноваженого представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича у справі в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку Easycon , яке призначено на 20.10.2021 року о 10-00 год.

Керуючись ст. ст. 182 , 212 , 258- 261 Цивільного процесуального кодексу України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 20.10.2021 року о 10-00 год. за участю представника ОСОБА_1 адвоката Єрмака Олега Віталійовича провести в режимі відео конференціїза допомогою системи EasyCon , з використанням власних технічних засобів поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення Секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторони, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Роз`яснити, що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда І. Л. Павелко

Дата ухвалення рішення16.09.2021
Оприлюднено17.09.2021
Номер документу99677833
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення відео конференції

Судовий реєстр по справі —405/2242/21

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 19.01.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 20.07.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 16.04.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні