Ухвала
від 27.01.2022 по справі 420/20260/21
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 січня 2022 р. м. ОдесаСправа № 420/20260/21

Судова колегія П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі:

судді-доповідача Яковлєва О.В.,

суддів Єщенка О.В., Крусяна А.В.,

при секретарі Ісмієвій А.І.

розглядаючи у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги ОСОБА_1 та сільського голови Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області ОСОБА_4 на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2021 року, у справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до сільського голови Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області ОСОБА_4, за участі третьої особи без самостійних вимог на предмет спору - Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області, про визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И Л А :

Позивачі звернулись до суду з позовом у якому заявлено позовні вимоги сільському голові Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області ОСОБА_4 , а саме:

1) визнання незаконним та скасування розпорядження сільського голови Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області № 81/2021-СР від 04 жовтня 2021 року;

2) визнання незаконною бездіяльність голови сільської Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області щодо невиконання рішень сільської ради від 08 жовтня 2021 року № 566-VІІІ та № 567-VІІІ про дострокове припинення повноважень секретаря ОСОБА_5 та про обрання секретаря ОСОБА_2 та щодо невиконання та не забезпечення виконання усіх прийнятих 08 жовтня 2021 року рішень вісімнадцятої сесії Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області;

3) зобов`язання сільського голову Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області оприлюднити рішення на офіційному веб-сайті Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області - https://fontanska-rada.gov.ua, які прийнято на вісімнадцятій сесії Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області від 08 жовтня 2021 року та вжити заходів, спрямованих на їх повне виконання;

4) зобов`язання сільського голову Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області видати розпорядження про призначення ОСОБА_2 секретарем Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2021 року задоволено позовні вимоги.

Не погоджуючись з вказаним судовим рішенням ОСОБА_1 та відповідачем подано апеляційні скарги з якої вбачається про порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, а тому просить скасувати оскаржуване рішення та прийняти нове, яким відмовити у задоволенні позовних вимог.

Між тим, згідно ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Частиною 5 вказаної статті встановлено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

В даному випадку, у процесі розгляду даної справи колегією суддів встановлено, що предметом спору у справі, зокрема, є перевірка правомірності бездіяльності сільського голови Фонтанської сільської ради Одеського району Одеської області щодо невиконання рішення сільської ради від 08 жовтня 2021 року про дострокове припинення повноважень секретаря сільської ради ОСОБА_5 .

Проте, до участі у справі у якості третьої особи під час розгляду даної справи у суді першої інстанції вказану особу не залучено.

В свою чергу, колегія суддів вважає, що рішення суду у даній справі може вплинути на права та інтереси ОСОБА_5 , а як наслідок колегія суддів вважає за необхідне залучити ОСОБА_5 до участі у розгляді даної справи у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмету спору на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 49, 310 КАС України, колегія,-

У Х В А Л И Л А :

Залучити ОСОБА_5 до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмету спору на стороні відповідача.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту постановлення та окремому оскарженню не підлягає.

Головуючий Яковлєв О.В. Судді: Єщенко О.В. Крусян А.В.

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.01.2022
Оприлюднено01.02.2022
Номер документу102847014
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/20260/21

Ухвала від 27.04.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Постанова від 02.03.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 08.02.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 03.02.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 03.02.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 27.01.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні