Ухвала
від 31.01.2022 по справі 142/43/22
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 142/43/22

Номер провадження 2-о/142/6/22

У Х В А Л А

(про відкриття провадження )

31 січня 2022 року смт. Піщанка

Суддя Піщанського районного суду Вінницької області Гринишина А. А., отримавши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування Піщанської селищної, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, та додані до неї матеріали-

В С Т А Н О В И Л А:

31 січня 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Згідно ст. 295 ЦПК України заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі неповнолітньої особи, чи визнання фізичної особи недієздатною подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у наркологічному або психіатричному закладі - за місцезнаходженням цього закладу.

Відповідно до ст.299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Беручи до уваги, що справа підсудна Піщанському районному суду Вінницької області, враховуючи, що відсутні підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження, вбачаю підстави для прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Питання щодо визначення фактичної можливості особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи, судом буде вирішено в судовому засіданні.

Відповідно до ч. 4 ст. 293 ЦПК України розгляд даної справи буде проводитися судом у складі одного судді і двох присяжних.

Керуючись ст.ст. 11, 19, 187, 294, 295,299 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И Л А:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування Піщанської селищної, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Розгляд справи провести в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 10 годину 00 хвилин 15 лютого 2022 року

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів .

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-сторінці Піщанського районного суду на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud0219.

Ухвала не оскаржується та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення31.01.2022
Оприлюднено02.02.2022
Номер документу102866014
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —142/43/22

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Рішення від 30.06.2022

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні