Постанова
від 19.05.2010 по справі 4-765/2010
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 4-765/2010 р.

П О С Т А Н О В А

И М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 травня 2010 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Рибалко Н.І., розглянувши подання старшого слідчого СВ ПМ ДПІ у Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя майора податкової міліції Близнюка Р.Є. про розкриття банківської таємниці та проведення виїмки документів, що становлять банківську таємницю, у кримінальній справі №271007,-

ВСТАНОВИВ:

З наданих суду матеріалів вбачається, що в провадженні СВ ПМ ДПІ у Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя знаходиться кримінальна справа №271007, яку порушено за фактом фіктивного підприємництва ТОВ «Торен Трейд» за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що 23 лютого 2010 року ТОВ «Торен Трейд» переоформлено на ОСОБА_2 та господарська діяльність ведеться невстановленими особами, не вповноваженими на ведення господарської діяльності підприємства, з метою прикриття незаконної діяльності.

В період з 23.02.2010 р. по теперішній час до ДПІ Орджонікідзевського району м. Запоріжжя, за місцем обліку ТОВ «Торен Трейд» надаються документи податкової звітності невстановленою особою з анкетними даними і підписами ніби то ОСОБА_2 з використанням печатки підприємства.

Проведеною перевіркою встановлено, що ТОВ «Торен Трейд» за юридичною адресою: м. Запоріжжя, вул. Рекордна 20а, не знаходиться.

Матеріалами дослідчої перевірки встановлено, що реквізити та печатка ТОВ «Торен Трейд» використовувались невстановленою особою для оформлення документів, на підставі яких збільшувались валові витрати різних субєктів господарської діяльності шляхом проведення безтоварних господарських операцій з метою зменшення податкових зобовязань цих підприємств.

В період з 23.02.2010 р. по теперішній час невстановленою особою, були проведені фіктивні господарські операції з купівлі товаро-матеріальних цінностей у ТОВ «Леолмі» та продажу в адресу інших підприємств, що дало можливість ТОВ «Агрооіл групп» та іншим підприємствам-контрагентам безпідставно збільшити свої витрати та зменшити сплату до державного бюджету податків, зборів та інших обовязкових платежів.

Таким чином, невстановлена особа, не маючи мети фактичного здійснення підприємницької діяльності, з часу придбання ТОВ «Торен Трейд» дійсну фінансово-господарську діяльність не вела і не мала наміру вести. ТОВ «Торен Трейд» придбане виключно для прикриття незаконних операцій, повязаних з ухиленням від сплати податків.

Досудовим слідством встановлено, що у злочинній схемі обороту грошових коштів, отриманих незаконним шляхом задіяні підприємства ТОВ «Леолмі» (код ЄДРПОУ 36534777) та ТОВ «Агрооіл групп» (код ЄДРПОУ 34440939). Згідно злочинної схеми ТОВ «Агрооіл групп» зі свого банківського рахунку перераховує грошові кошти на банківський рахунок ТОВ «Торен Трейд», яке в свою чергу зі свого банківського рахунку знімає вказані кошти готівкою або перераховує на банківський рахунок ТОВ «Леолмі».

Також встановлено, що ТОВ «Торен Трейд» (код ЕДРПОУ 36534976) використовує рахунок №26008240067600, відкритий в ЗУ АТ «Укрсиббанк» м. Запоріжжя (МФО 351005).

В ході розслідування кримінальної справи, з врахуванням оперативної інформації,є необхідність у встановленні осіб, які знімали готівкові грошові кошти з вказаного банківського рахунку та осіб, які причетні до незаконної діяльності ТОВ «Торент Трейд». Вказана інформація може бути отримана із засобів збереження інформації відеоспостереження, встановлених в банківській установі.

Відповідно до ч.5 ст.14-1 КПК України, прослуховування телефонних та інших розмов, розкриття інформації, яка містить банківську таємницю, здійснюється з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду, крім випадків, передбачених Законом України „Про боротьбу з тероризмом”.

Відповідно до ч.3 ст.178 КПК України, виїмка документів, що становлять державну та/або банківську таємницю, проводиться тільки за вмотивованою постановою судді.

Приймаючи до уваги те, що в установі банку знаходяться документи, які містять інформацію, що становить банківську таємницю, мають значення по даній кримінальній справі керуючись ст. 14-1, 178 КПК України, ст. 60, 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000 року, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл на проведення виїмки роздруківки руху грошових коштів на паперовому та магнітному носіях по рахунку ТОВ «Торен Трейд» (код ЕДРПОУ 36534976) №26008240067600, відкритому в ЗУ АТ «Укрсиббанк» м. Запоріжжя (МФО 351005) (розташований за адресою: м.Запоріжжя, вул.Чекистов, 23) за період з моменту відкриття по теперішній час із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів, прибуткової та видаткової частини, призначення платежів, дати та часу надходження коштів на рахунок та перерахування з нього, документів, на підставі яких проведені операції, повних назв контрагентів, які перерахували та яким перераховані кошти, їхні коди ЄДРПОУ, МФО банків та номера рахунків контрагентів, з якими проведено операції, а також оригінали наступних документів:

- - реєстраційної ( нормативної) справи ТОВ «Торен Трейд» (код ЕДРПОУ 36534976) ;

- - карток із зразками підписів та відбитку печатки, що діяли протягом періоду часу з моменту; відкриття рахунків, а також наявних копій паспортів осіб, яким надано право підпису та розпорядження коштами підприємства;

- - банківських чеків, платіжних доручень, заявок на видачу готівки, меморіальних ордерів на отримання готівки, та інших документів на підставі яких надходили, перерахувались та знімались грошові кошти з розрахункового рахунку ТОВ «Торен Трейд» (код ЕДРПОУ 36534976) №26008240067600, відкритому в ЗУ АТ «Укрсиббанк» м. Запоріжжя (МФО 351005) ) за період з моменту відкриття по теперішній час;

- - договорів з додатками до них про надання банківських послуг з використанням програмно-технічного комплексу “Клієнт-Банк”, “Інтернет-Банк”, “SMS послуги”, а також документів, якими оформлено та підтверджується обмежене коло осіб, які мають доступ до даних систем та документів, якими зафіксовано номер телефону, через який здійснювався звязок з сервером банку.

Проведення виїмки доручити співробітникам податкової міліції.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Н.І.Рибалко

Дата ухвалення рішення19.05.2010
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу10289400
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-765/2010

Постанова від 19.05.2010

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Наталя Іванівна

Постанова від 19.05.2010

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Рибалко Наталя Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні