Ухвала
від 01.02.2022 по справі 466/3941/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/3941/21

УХВАЛА

підготовчого судового засідання

01 лютого 2022 року Шевченківський районний суд м. Львова

в складі : головуючого - судді Кавацюка В.І

при секретарі Тесля С.Б.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовом приватного підприємства Данмарбуд до ОСОБА_1 про розірвання попереднього договору купівлі-продажу квартири,

у с т а н о в и в :

На розгляді Шевченківського районного суду м. Львова на стадії підготовчого провадження знаходиться цивільна справа №466/3941/21 за позовом приватного підприємства Данмарбуд до ОСОБА_1 про розірвання попереднього договору купівлі-продажу квартири, який був укладений 20 вересня 2017 року між приватним підприємством Данмарбуд (код ЄДРПОУ: 34519647, адреса місцезнаходження: 80352, Львівська область, Жовківський район, с.Майдан, вул. С. Бандери, 84) та ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ).

10 листопада 2021 року в канцелярію Шевченківського районного суду м.Львова представником відповідача ОСОБА_1 - адвокатом Лазор А.О. подано клопотання, в якому він просить залучити до участі в даній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_3 , адреса місця проживання: Львівська область, Жовківський район, с. Майдан).

В обгрунтування клопотання зіслався на те, що предметом позову в даній справі є розірвання між сторонами попереднього договору купівлі-продажу квартири б/н від 20 вересня 2017 року, згідно якого сторони зобов`язались у строк до 31 грудня 2018 року укласти договір купівлі-продажу проектованої квартири АДРЕСА_3 та належатиме позивачу.

Відповідач ОСОБА_1 заперечує проти вказаного позову, посилаючись на те, що в порушення умов договору ПП Данмарбуд , в особі директора Кучми Андрія Васильовича, станом на 31 грудня 2018 року будівництво будинку, в якому мала знаходитись проектована квартира, не було завершено.

Станом на даний час будинок за адресою: АДРЕСА_4 є об`єктом незавершеного будівництва, будівля є двоповерхова, будівництво зупинено на рівні другого поверху та є наявний дах. З цього слідує, що будівництво четвертого поверху не планується.

Крім цього, з наявної інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно стало відомо, що 29 квітня 2020 року між ОСОБА_3 (іпотекодавцем) та ОСОБА_2 (іпотекодержателем) укладено договір іпотеки відповідно до якого іпотекодавець з метою забезпечення виконання зобов`язань перед іпотекодержателем передав в іпотеку квартири АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_7 , АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 , АДРЕСА_10 . В подальшому іпотекодержатель звернув стягнення на ці квартири та на сьогодні є одноосібним власником всіх квартир, які складають одне ціле приміщення - об`єкта, що будується.

За таких обставин вважає, що судове рішення в цій справі може вплинути на права та інтереси вказаних осіб, а тому просить клопотання задовольнити.

В підготовче судове засідання, яке після оголошення перерви було призначено на 01 лютого 2022 року о 13.45 год. учасники процесу не з`явились та представником відповідача ОСОБА_1 - адвокатом Лазор А.О. та представником ПП Данмарбуд - адвокатом Сідловською І.Ю. до суду подані заяви, з яких убачається, що представник ОСОБА_4 клопотання про залучення третіх осіб підтримує, представник ОСОБА_5 проти задоволення клопотання не заперечує, та вони не просять провести підготовче судове засідання 01 лютого 2022 року без їх участі.

У відповідності до положень ч.2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою в підготовче судове засідання всіх учасників справи, фіксування цього засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно із ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У відповідності до ч.3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З урахуванням викладеного та вивчивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання адвоката Лазора А.О. є підставним та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 53, 197, 198, 247 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Лазора А.О. про залучення до участі в справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі №466/3941/21 за позовом приватного підприємства Данмарбуд до ОСОБА_1 про розірвання попереднього договору купівлі-продажу квартири у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору:

- ОСОБА_2 (РНОКПП: НОМЕР_2 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_11 ;

- ОСОБА_3 (РНОКПП: НОМЕР_3 , адреса місця проживання: Львівська область, Жовківський район, с. Майдан).

Направити третім особам судову повістку про виклик в підготовче судове засідання на 17 березня 2022 року о 14.00 год., копію даної ухвали та копію позовної заяви ПП Данмарбуд до ОСОБА_1 про розірвання попереднього договору купівлі-продажу квартири з додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. І. Кавацюк

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення01.02.2022
Оприлюднено04.02.2022
Номер документу102925944
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —466/3941/21

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

Ухвала від 05.05.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Кавацюк В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні