Ухвала
від 13.01.2022 по справі 620/16825/21
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

13 січня 2022 року Чернігів Справа № 620/16825/21

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі судді Заяць О.В., розглянувши у письмовому провадженні клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача до участі у справі за адміністративним позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області до Державного реєстратора Коропської селищної ради Коропського району Євтушенко Ольги Юріївни, Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради (Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), третя особа - Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області звернулось до суду з позовом до Державного реєстратора Коропської селищної ради Коропського району Євтушенко Ольги Юріївни про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії, а саме у позові просить:

1. визнати дії державного реєстратора Коропської селищної ради Коропського району Євтушенко О.Ю. та Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради протиправними;

2. скасувати проведену державним реєстратором Коропської селищної ради Коропського району Євтушенко О.Ю. 02.11.2021 реєстраційну дію щодо припинення юридичної особи: Відділу освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації (код 02147486).

Ухвалою судді Чернігівського окружного адміністративного суду від 30.11.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Вирішуючи питання про залучення до участі у справі третіх осіб, суд враховує таке.

Відповідно до частини 1 статті 42 КАС України учасниками справи є сторони, треті особи.

Частиною 2 статті 49 КАС України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Виходячи з системного аналізу положень статті 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, підлягають залученню до участі у справі, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Клопотання Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради про залучення третіх осіб обґрунтовані наступним.

02.11.2021 державним реєстратором Коропської селищної ради Коропського району Євтушенко Ольга Юріївна у результаті розгляду поданого головою комісії з припинення гр. ОСОБА_1 пакету документів внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР) реєстаційну дію ДР припинення ЮО в результаті ліквідації , номер запису: 1000521110040000281. У зв`язку з тим, що рішення в справі може вплинути на права, інтереси або обов`язки голови ліквідаційної комісії гр. ОСОБА_1 , відповідач просить її залучити в якості третьої особи на стороні відповідача.

Також, відповідач вказав, що позовною вимогою позивача є скасувати реєстраційну дію щодо припинення юридичної особи: Відділу освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації (код 02147486), у зв`язку з чим до участі у справі необхідно залучити юридичну особу, інтереси та обов`язки якої можуть бути порушені за наслідками вирішення справи, - Новгород-Сіверську районну державну адміністрацію (код: 04061642), як засновника Відділу освіти Новгород-Сіверської районної державної адміністрації (код 02147486).

За таких обставин суд дійшов висновку про наявність правових підстав для залучення до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - голову ліквідаційної комісії гр. ОСОБА_1 , Новгород-Сіверську районну державну адміністрацію, оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права, інтереси або обов`язки.

Керуючись статтями 49, 50, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України України, суд,-

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Залучити до участі у справі № 620/16825/21 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

1) голову ліквідаційної комісії гр. ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 );

2) Новгород-Сіверську районну державну адміністрацію (вул. Б. Майстренка, буд. 6, м.Новгород-Сіверський, Чернігівська область, 16000, код 04061642.

Відповідно до статті 165, 176 Кодексу адміністративного судочинства України встановити третій особі для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву - 5-денний строк з дня отримання позову та відзиву на позов.

Роз`яснити третім особам, що письмові пояснення щодо позову або відзиву повинні бути складені та подані за правилами, встановленими статтею 165 КАС України.

Копію даної ухвали направити учасникам справи та третім особам, разом із адміністративним позовом та додатками до нього.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Заяць

Дата ухвалення рішення13.01.2022
Оприлюднено07.02.2022
Номер документу102964804
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/16825/21

Рішення від 21.09.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

Ухвала від 30.11.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Заяць О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні