Ухвала
від 03.02.2022 по справі 925/1781/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"03" лютого 2022 р. м. Черкаси справа № 925/1781/21

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Боровика С.С. з секретарем судового засідання Пастуховою О.С., за участю:

боржник: не з`явився,

розглянувши у підготовчому засіданні матеріали справи за заявою

боржника , ОСОБА_1 ,

про відкриття провадження у справі про його неплатоспроможність,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 до суду подав заяву від 22.12.2021 з вимогами: прийняти дану заяву до розгляду; відкрити провадження у справі про неплатоспроможність; визнати його неплатоспроможним; прийняти запропонований план реструктуризації; зупинити всі штрафні санкції; призначити керуючим реструктуризацією боргів арбітражного керуючого Білявського Віталія Віталійовича.

Ухвалою суду від 29.12.2021 Господарський суд Черкаської області у складі судді Боровика С.С. залишив вказану заяву без руху та встановив десятиденний строк з дня одержання вказаної ухвали для усунення недоліків заяви.

ОСОБА_1 надіслав заяву з поясненнями, що процедура реструктуризації є неможливою, оскільки сума доходу, а саме розмір офіційної заробітної плати боржника в середньому на місяць, що підтверджується відповідним документом, є значно меншими за суму розмірів його прожиткового мінімуму та розміру прожиткового мінімуму на його дитину, що, в свою чергу, виключає можливість реструктуризації відповідно до частини 2 статті 124 КУзПБ.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 05.01.2022 прийнято його заяву до розгляду, підготовче засідання призначено на 03.02.2022.

У підготовче засідання боржник не з`явився, причин неявки не повідомив.

Розглянувши у підготовчому засіданні подані документи та дослідивши докази, суд встановив наступне.

Кодекс України з процедур банкрутства встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Статтею 1 Кодексу визначено, що неплатоспроможність - це неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до статті 113 Кодексу провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Статтею 115 Кодексу передбачено, що провадження у справі про неплатоспроможність боржника - фізичної особи може бути відкрито лише за заявою боржника.

ОСОБА_1 , як фізична особа, звернувся до Господарського суду Черкаської області із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність в порядку Книги четвертої Кодексу України з процедур банкрутства.

В обґрунтування заяви боржник зазначив наступне:

- у нього існує заборгованість перед 2 банками та 10 фінансовими установами згідно з витягом УБКІ та кредитними договорами;

- розмір прострочених зобов`язань боржника перед кредиторами становить більше 30 розмірів мінімальної заробітної плати;

- транспортні засоби відсутні.

З Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта №287859643 від 01.12.2021 вбачаються записи щодо права власності на майно:

- земельна ділянка (кадастровий номер: 7121582002:03:002:0501;

- нежитлове приміщення (номер запису про право власності/довірчої власності:1042640)$

- квартира (номер запису: 1-2048 в книзі: ФЖ7).

Стосовно квартири боржник зазначив, що 1/3 її частини, яка перебувала у його власності, була продана у 2013 році.

Боржник зазначив, що не є партнером в жодній юридичній особі і не має корпоративних прав.

ОСОБА_1 зазначив, що найближчим часом не зможе виконати грошові зобов`язання.

Частиною 2 статті 115 Кодексу встановлено, що боржник має право звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у разі, якщо:

1) розмір прострочених зобов`язань боржника перед кредитором (кредиторами) становить не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати;

2) боржник припинив погашення кредитів чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів за кожним з кредитних та інших зобов`язань упродовж двох місяців;

3) ухвалено постанову у виконавчому провадженні про відсутність у фізичної особи майна, на яке може бути звернено стягнення;

4) існують інші обставини, які підтверджують, що найближчим часом боржник не зможе виконати грошові зобов`язання чи здійснювати звичайні поточні платежі (загроза неплатоспроможності).

У відповідності до частини 3 статті 115 Кодексу до складу грошових вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Згідно частини 3 статті 119 Кодексу за наслідками підготовчого засідання господарський суд постановляє ухвалу про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність або про відмову у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність.

Враховуючи викладене, за наслідками розгляду у підготовчому засіданні заяви боржника про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність суд вважає за необхідне її задовольнити.

Згідно частини 5 статті 119 Кодексу питання введення процедури реструктуризації боргів боржника та призначення керуючого реструктуризацією, вирішується господарським судом в ухвалі про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Пунктом 2-1 "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу (в редакції,

що діє з 17.10.2020) передбачено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

На виконання даних вимог боржник просить призначити керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого Білявського Віталія Віталійовича.

Арбітражний керуючий Білявський В.В. надав заяву про згоду на участь у справі.

Дослідивши подану заяву арбітражного керуючого Білявського В.В., суд вважає необхідним задовольнити її та призначити його на посаду керуючого реструктуризацією боржника.

Керуючись ст. ст. 28, 118, 119 Кодексу України з процедур банкрутства, статтею 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

2.Ввести процедуру реструктуризації боргів боржника.

3.Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

4.Призначити керуючим реструктуризацією боржника арбітражного керуючого Білявського Віталія Віталійовича (свідоцтво №1875 від 21.12.2018, адреса: Григорія Сковороди, 29, оф.40, м. Ірпінь, Київська область, 08200).

5.Заборонити фізичній особі ОСОБА_1 відчужувати майно.

6.Встановити керуючому реструктуризацією боржника строк подання до Господарського суду Черкаської області відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 02.03.2022.

7.Зобов`язати керуючого реструктуризацією провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість у строк до 02.05.2022.

8.Встановити керуючому реструктуризацією боржника строк для підготовки та подання до Господарського суду Черкаської області плану реструктуризації боргів боржника до 02.05.2022.

9.Зобов`язати контролюючий орган, визначений Податковим кодексом України, надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про доходи боржника та членів його сім`ї і про майно, задеклароване такими особами при перетині кордону.

10.Зобов`язати орган державної прикордонної служби надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про перетинання боржником та членами його сім`ї державного кордону за останні три роки.

11.Зобов`язати банківські установи, в яких відкрито рахунки боржника, надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника.

12.Оприлюднити оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника.

13.Попереднє засідання суду призначити на 10 00 годину 31.03.2022 .

Засідання провести в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: бул. Шевченка, 307, зал судових засідань №312, м. Черкаси, 18005.

Ухвала суду набрала законної сили, однак може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду.

Суддя С.С. Боровик

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення03.02.2022
Оприлюднено07.02.2022
Номер документу102973701
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1781/21

Ухвала від 28.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 28.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 28.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 21.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 18.05.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 30.03.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 03.02.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 05.01.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 29.12.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні