Ухвала
від 28.07.2022 по справі 925/1781/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"28" липня 2022 р. м. Черкаси справа № 925/1781/21

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Боровика С.С. з помічником (за дорученням судді) Пастуховою О.С., за участю:

керуючий реструктуризацією: не з`явився,

боржник: не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду справу за заявою

боржника, ОСОБА_1 ,

про неплатоспроможність фізичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 03.02.2022 відкрито провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 , введено процедуру реструктуризації боргів боржника, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Керуючим реструктуризацією призначено арбітражного керуючого Белінську Наталію Олександрівну, визначено дату проведення попереднього засідання суду 28.07.2022.

Від керуючого реструктуризацією надійшло клопотання про закриття провадження у справі у зв`язку з тим, що заяв від кредиторів з грошовими вимогами до боржника не надходило.

Від боржника надійшла заява про закриття провадження у справі на підставі п.6 ч.1 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства.

У судове засідання учасники провадження у справі про банкрутство боржника не з`явились.

Враховуючи зазначене, суд розглядає справу за наявними матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

З метою виявлення усіх кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника суд за допомогою автоматизованої системи "Діловодство спеціалізованого суду" здійснив офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у даній справі про неплатоспроможність фізичної особи.

Проте, у встановлений частиною 1 статті 45 Кодексу України з процедур банкрутства 30-денний строк від дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника ані до суду, ані до керуючого реструктуризацією жодних заяв з вимогами до боржника не надійшло.

Відповідно до ч.1 ст.2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно ст.113 Кодексу України з процедур банкрутства (далі Кодекс) провадження у справах про неплатоспроможність боржника фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених Книгою четвертою "Відновлення платоспроможності фізичної особи".

Згідно з пунктом 1 ч.1 ст.120 Кодексу з моменту відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника пред`явлення кредиторами вимог до боржника та задоволення таких вимог може відбуватися лише в межах провадження у справі про неплатоспроможність та у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Подання кредиторами грошових вимог до боржника - фізичної особи та розгляд цих вимог керуючим реструктуризацією здійснюється в порядку, визначеному Кодексом для юридичних осіб (ч.1 ст.122 Кодексу).

Станом на дату проведення попереднього засідання у справі відсутні вимоги кредиторів, що були б заявлені до боржника після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у даній справі про неплатоспроможність боржника.

При цьому, суд позбавлений можливості самостійно залучати кредиторів до участі у справі.

Відповідно до п.6 ч.1, ч.3 та ч.4 ст.90 Кодексу господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо до боржника після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про його банкрутство не висунуто вимог.

Про закриття провадження у справі про банкрутство постановляється ухвала.

У випадках, передбачених пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Таким чином, оскільки кредитори до боржника з грошовими вимогами не звернулися, то провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи підлягає закриттю на підставі п.6 ч.1 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства.

У зв`язку з тим, що закриття провадження у справі про неплатоспроможність передбачає подальше припинення повноважень керуючого реструктуризацією, судом мають бути припинені повноваження керуючого реструктуризацією у даній справі.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Закрити провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 .

2.Припинити дію мораторію на задоволення вимог кредиторів.

3.Припинити повноваження керуючого реструктуризацією арбітражного керуючого Белінської Наталії Олександрівни.

4.Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом України з процедур банкрутства строк вважаються погашеними, а виконавчі документи за цими вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Ухвала набрала законної сили, однак може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду.

Суддя С.С. Боровик

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення28.07.2022
Оприлюднено29.07.2022
Номер документу105458768
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —925/1781/21

Ухвала від 28.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 28.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 28.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 21.07.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 18.05.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 30.03.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 03.02.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 05.01.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 29.12.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні