Ухвала
від 07.02.2022 по справі 677/71/22
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 677/71/22

УХВАЛА

про відкриття провадження

07 лютого 2022 року м. Красилів

Суддя Красилівського районного суду Хмельницької області Гладій Л.М., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до відповідачів з позовом про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини.

У силу вимог ст. ст. 19 , 187 , 274 ЦПК України , суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Провадження по цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду в підготовчому судовому засіданні.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження, а також обов`язок додержання процесуального строку, встановленого законодавством, необхідно вирішити питання щодо відкриття провадження у справі.

Наявні матеріали дозволяють призначити справу до судового розгляду.

Одночасно позивач ОСОБА_1 подала клопотання, у якому просить витребувати у державного нотаріуса Ізяславської державної нотаріальної контори Ефіндієвої А.П. спадкову справу до майна померлого ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За нормою ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на наведене, з метою з`ясування всіх обставин у справі, враховуючи, що без таких документів всебічний та об`єктивний розгляд справи утруднюється, суд приходить до висновку про витребування у державного нотаріуса Ізяславської державної нотаріальної контори Ефіндієвої А.П. спадкову справу до майна померлого ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. 81, ст. 187 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням (викликом) сторін на 17 березня 2022 року об 11 годині 00 хвилин у приміщенні Красилівського районного суду Хмельницької області за адресою: 31000, Хмельницька область, м. Красилів, вул. Булаєнка, 4, зал № 2, під головуванням судді Гладій Л.М.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам - копії відзиву та доданих до нього документів.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, а також третім особам.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати у державного нотаріуса Ізяславської державної нотаріальної контори Ефіндієвої А.П. спадкову справу до майна померлого ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановити строк для витребовуваного доказу до 17 березня 2022 року.

Роз`яснити державному нотаріусу Ізяславської державної нотаріальної контори Ефіндієвій А.П. , що якщо вона не має можливості подати докази, які витребовує суд, або не має можливості подати такий доказ у встановлені строки, вона зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи примусу - тимчасове вилучення доказів для дослідження судом та штраф.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених ЦПК України.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Розглядати справу в складі суду: суддя Гладій Л.М., секретар судових засідань Владюк Н.В.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2209/ .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Красилівського районного суду Хмельницької області. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.М.Гладій

Дата ухвалення рішення07.02.2022
Оприлюднено10.02.2022
Номер документу103041372
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —677/71/22

Рішення від 04.04.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

Ухвала від 16.03.2022

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні