Ухвала
від 18.01.2022 по справі 379/804/21
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 379/804/21

Провадження № 2/379/49/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2022 року Таращанський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Зінкіна В.І.,

з участю секретаря судового засідання Мовчан М.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Тараща, в загальному позовному провадженні, справу за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Таращанської міської ради та ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування п. 17 рішення Таращанської міської ради від 16.04.2021,

ВСТАНОВИВ:

Позивачі звернулися до суду з даним позовом.

Ухвалою судді від 16.09.2021 справу прийнято до розгляду та призначено підготовче судове засідання, яке неодноразово відкладалося, востаннє до 18.01.2022.

В підготовчому судовому засіданні представник позивачів - адвокат Сокол І.А. заявила усне клопотання та прохала викликати та допитати в якості свідків жителів с. Станишівка - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 . А також, прохала витребувати від Таращанської міської ради Київської області передавальний акт від 13.01.2021 з реорганізації Станишівської сільської ради, затвердженого рішенням Таращанської міської ради від 26.02.2021, належним чином завіреного.

В підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_2 підтримав заявлене клопотання його представником.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача Таращанської міської ради Кудрицька І.О. позов не визнала, проти задоволення даного клопотання не заперечувала.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_3 - адвокат Кенц Р.І., в режимі відеоконференції, позов не визнав та заперечував проти задоволення клопотання представника позивачів.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явилися, належно повідомлені про розгляд справи, причини неявки не повідомили, клопотання про відкладення розгляду справи не подавали.

За загальним правилом частини першої статті 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Інших клопотань не надходило.

Вирішуючи клопотання представника позивачів суд зазначає.

Згідно статті 91ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

Згідно правил статті 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Суду не надано доказів, що особи, про допит яких заявлено представником позивачів клопотання, є такими, що не можуть бути допитаними як свідок згідно частини 1 статті 70 ЦПК України.

Відповідно до ч.1ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Положеннями ст. 95 ЦПК України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Враховуючи суть заявлених позовних вимог та заперечень, обсяг доказів, необхідний для дослідження та встановлення обставин, неможливість позивача самостійно подати такий доказ, суд вважає за можливе та необхідне задовольнити заявлене клопотання.

Окрім того, в підготовчому провадженні:

1) остаточно визначено предмет спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) визначено обставини справи, які підлягають встановленню;

3) відводів не заявлено;

4) визначено порядок розгляду справи;

5) вчинено дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 261 ЦПК України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Керуючись ст.ст. 69, 70, 76, 84, 90, 91, 65, 178, 179, 189-191, 196-200, 212, 261, 353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Таращанської міської ради та ОСОБА_3 про визнання незаконним та скасування п. 17 рішення Таращанської міської ради від 16.04.2021 до судового розгляду по суті на 09 год. 00 хв. 01 березня 2022 року.

Клопотання представника позивачів - адвоката Сокол І.А. - задовольнити.

В судове засідання викликати та допитати в якості свідків - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , які є жителями с. Станишівка.

Забезпечення явки вищезазначених свідків - покласти на позивачів та їх представника.

Витребувати у Таращанської міської ради Київської області належним чином завірену копію передавального акту від 13.01.2021 з реорганізації Станишівської сільської ради, затвердженого рішенням Таращанської міської ради від 26.02.2021.

Витребувані докази подати до суду в строк до 01.03.2022.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Роз`яснити свідкам про зобов`язання з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, викликати їх в судове засідання.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України http://tr.ko.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:В. І. Зінкін

Дата ухвалення рішення18.01.2022
Оприлюднено10.02.2022
Номер документу103058977
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування п. 17 рішення Таращанської міської ради від 16.04.2021

Судовий реєстр по справі —379/804/21

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 22.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Журба Сергій Олександрович

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 16.06.2022

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні