Ухвала
від 09.02.2022 по справі 622/79/22
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 622/79/22

2/622/106/22

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

09.02.22 смт Золочів

Суддя Золочівського районного суду Харківської області Квітка О.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , рнокпп НОМЕР_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса: АДРЕСА_2 ), третя особа - Служба у справах дітей Золочівської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 25858770, адреса: Харківська область, смт Золочів, пл. Слобожанська, буд. 5), про визначення місця проживання дитини,

встановив:

31 січня 2022 року засобами поштового зв`язку до суду надійшла вказана позовна заява ОСОБА_1 , в якій позивач просить суд визначити місце проживання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з батьком - ОСОБА_1 за місце його реєстрації; залучити до справи Службу у справах дітей Золочівської районної державної адміністрації для надання висновку по справі, судові витрати покласти на відповідача, розглядати справу у порядку спрощеного провадження. Ухвалою судді від 01.02.2022 позовну заяву ОСОБА_1 було залишено без руху. Повідомлено позивача про необхідність у строк не більше 10 днів з дня отримання ухвали усунути недоліки позовної заяви, а саме: yадати до суду підтвердження сплати судового збору у розмірі 84,40 грн, надати належним чином засвідчені копії письмових доказів, визначитися із третьою особою з врахуванням того, що такого органу як Служба у справах дітей Золочівської районної державної адміністрації наразі не існує.

На виконання ухвали судді від 01.02.2022 позивачем було долучено квитанцію про сплату судового збору у розмірі 84,40 грн, проте інші недоліки позовної заяви ним усунені так і не були.

У зв`язку з чим повторно наголошуємо, що відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

При цьому позивачем заявлено клопотання про залучення до участі у справі як третьої особи Службу у справах дітей Золочівської районної державної адміністрації для надання висновку по справі.

Одночасно, суд зазначає, що при ліквідації Золочівського району було ліквідовано також і Золочівську районну державну адміністрацію, наразі функції органу опіки та піклування виконує Служба у справах дітей, сімей та молоді Золочівської селищної ради, яку доцільно залучити до участі у справі як третю особу для надання відповідного висновку.

Крім того, відповідно до ч.ч. 2, 4, 5 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

В порушення вищенаведеного, у доданих до позовної заяви копіях письмових доказів та копіях письмових доказів для відповідача позивачем не підтверджено відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення. Всі докази позивачем подані в копіях, оригіналів письмових доказів суду не надано.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність повторного залишення позовної заяви без руху в порядку ч.1ст.185 ЦПК України з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Роз`яснити позивачу, що у випадку не усунення недоліків у встановлений строк позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Керуючись ст.ст.175, 176,185,259,260 ЦПК України,

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Золочівської районної державної адміністрації, про визначення місця проживання дитини - повторно залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність у строк не більше 10 днів з дня отримання ухвали усунути недоліки позовної заяви, а саме:

1.Надати належним чином засвідчені копії письмових доказів.

2.Визначитися із третьою особою з врахуванням того, що такого органу як Служба у справах дітей Золочівської районної державної адміністрації наразі не існує.

Роз`яснити позивачу за зустрічним позовом, що у разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. О.Квітка

СудЗолочівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.02.2022
Оприлюднено11.02.2022
Номер документу103077951
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —622/79/22

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Рішення від 13.03.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Рішення від 13.03.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 14.11.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Петренко Л. Є.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Золочівський районний суд Харківської області

Квітка О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні