Ухвала
від 02.02.2022 по справі 340/7976/21
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 лютого 2022 року м. Кропивницький Справа № 340/7976/21

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду К.М. Притула, розглянувши матеріали позовної заяви Селянського фермерського господарства "Васильєва Віталія Валерійовича" до Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області, Державної фіскальної служби України, про визнання протиправним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Селянське фермерське господарство "Васильєва Віталія Валерійовича" звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області про встановлення Селянському фермерському господарство " ОСОБА_1 " критерію ризиковості відповідно до пункту 8 Критерії платників податків станом на 13 серпня 2021 року при реєстрації податкової накладної від 31 липня 2021 року №9;

- визнати протиправним та скасувати рішення № 3913342057316/2 від 30 серпня 2021 року Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області з питань зупинення реєстрації податкової накладеної та рішенням комісії ДФС регіонального рівня від 17 серпня 2021 року № 299/77942057316 про відмову в реєстрації податкової накладної № 9 від 31 липня 2021 року;

- зобов`язати Державну фіскальну службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну Селянського фермерського господарства "Васильєва Віталія Валерійовича" від 31 липня 2021 року датою її подання.

28 січня 2022 року до суду надійшла заява позивача про зміну позовних вимог, в якій просить прийняти заяву про зміну позовних вимог шляхом зменшення позовних вимог способом виключення з прохальної частини позовної заяви вимогу № 1 наступного змісту: скасувати рішення Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області про встановлення про встановлення Селянському фермерському господарство " ОСОБА_1 " критерію ризиковості відповідно до пункту 8 Критерії платників податків станом на 13 серпня 2021 року при реєстрації податкової накладної від 31 липня 2021 року №9.

Крім того, позивач подав заяву, в якій просить мінити назви відповідача 1 на правильну: Головне управління ДПС у Кіровоградській області та відповідача 2: Державну податкову службу, у вступній та прохальних частинах позову.

Розглядаючи вказані заяви, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.3 ст. 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно ч.4 ст. 48 КАС України до якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

При дослідженні матеріалів справи судом встановлено, що позивач звернувся до неналежних відповідачів, оскільки оскаржувані рішення винесені Головним управління ДПС у Кіровоградській області та Державною Податковою службою України.

Враховуючи вкладене, суд дійшов висновку про заміну неналежних відповідачів по справі: з Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області та Державної фіскальної служби України на Головне управління Державної податкової служби України та Державну податкову службу України.

Відповідно ч.6 ст. 48 КАС України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Відповідно ч.3 ст. 47 КАС України зміна предмета або підстав позову при новому розгляді справи допускається в строки, встановлені частиною першою цієї статті, лише у випадку, якщо це необхідно для захисту прав позивача у зв`язку із зміною фактичних обставин справи, що сталася після закінчення підготовчого засідання, або, якщо справа розглядалася за правилами спрощеного позовного провадження - початку першого судового засідання при первісному розгляді справи.

Таким чином, оскільки розгляд справи розпочинається з початку, суд приймає заяву позивача про зменшення позовних вимог.

Керуючись ст. 47,48,248,256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву представника позивача про зменшення позовних вимог.

Здійснити заміну неналежних відповідачів: з Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області та Державної фіскальної служби України на Головне управління Державної податкової служби у Кіровоградській області (ЄДРПОУ 43142606) та Державну податкову службу України ( ЄДРПОУ 43005393).

Розгляд справи розпочати з початку.

Відповідачам подати до суду відзив протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, з документом, що підтверджує його надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив, з направленням її копії іншим учасникам справи, а також доказів його направлення (надіслання) вручення.

Запропонувати відповідачам протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, подати до суду заперечення, з направленням її копії іншим учасникам справи, а також доказів його направлення (надіслання) вручення.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що справа буде розглянута судом за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Суд повідомляє, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

В суді наявні копії позовної заяви, які відповідач-1 може отримати у суді, а у разі реєстрації в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі - в електронному вигляді на офіційну електрону адресу в електронному кабінеті.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи сторони можуть отримати в мережі Інтернет за адресою: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги у строки, встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду К.М. Притула

Дата ухвалення рішення02.02.2022
Оприлюднено14.02.2022
Номер документу103141804
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/7976/21

Ухвала від 08.11.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Постанова від 29.09.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 21.08.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 21.08.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 25.07.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 21.04.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Рішення від 21.04.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 21.03.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 02.02.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 01.11.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні