Ухвала
від 21.01.2022 по справі 360/4967/21
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 січня 2022 року СєвєродонецькСправа № 360/4967/21

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., розглянувши у письмовому провадженні питання щодо витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Нижньодуванської селищної ради Сватівського району Луганської області, треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває вказана адміністративна справа.

Сторони про розгляд справи повідомлялись належним чином.

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи вимоги частини 9 статті КАС України, суд вважає за можливе провести підготовче засідання в письмовому провадженні.

Згідно із частиною 4 статті 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини 1 статті 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування (частина 1 статті 73 КАС України).

Відповідно до частини 1 та частини 2 статті 77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Відповідно до частини 3 статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (частина шоста статті 80 КАС України).

Письмовими доказами відповідно до частини першої статті 94 КАС України є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно з частинами другою, четвертою, п`ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Відповідно до вимог пунктів 5.26, 5.27 Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації «Вимоги до оформлювання документів» (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 7 квітня 2003 року № 55, відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії. Підпис відповідальної особи на документі засвідчують відбитком печатки організації. Згідно з пунктом 4.5 ДСТУ 4163-2003 у документах, що їх оформлюють на двох і більше сторінках, реквізити 26 - відбиток печатки, 27 - відмітка про засвідчення копії проставляють після тексту (21).

З матеріалів позовної заяви вбачається, що позивач разом із членами своєї сім`ї звернувся до відповідача із заявою від 18.11.2019 про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності в розмірі 7,5256 умовних кадастрових одиниць кожному, що відповідає розміру земельної частки (паю), яка знаходиться на території Нижньодуванської селищної об`єднаної територіальної громади Луганської області, за межами населеного пункту та передачу земельної ділянки загальною площею 22,576 га кадастровий номер 4425483500:06:001:0307, яка знаходиться за межами населених пунктів Нижньодуванської селищної об`єднаної територіальної громади Луганської області.

Судом в ході підготовки справи до судового розгляду ухвалою суду від 16.12.2021 у відповідача витребувано повний пакет документів, наданих ОСОБА_1 до заяви від 18.11.2019.

На виконання ухвали суду від 16.12.2021 відповідачем надано зазначену вище заяву та викопіювання з кадастрової карти із відзначенням місця розташування земельної ділянки.

З метою встановлення наявності або відсутності обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, що мають значення для правильного вирішення справи, з урахуванням того, що у заяві позивача від 18.11.2019 зазначено про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності в розмірі 7,5256 умовних кадастрових, що відповідає розміру земельної частки (паю), яка знаходиться на території Нижньодуванської селищної об`єднаної територіальної громади Луганської області, суд вважає за необхідне з власної ініціативи витребувати від позивача та відповідача інформацію та документальне підтвердження чи має ОСОБА_1 право на відповідну земельну частку саме як частку (пай) та чи посвідчена ця земельна частка (пай) сертифікатом на право на земельну частку (пай).

Керуючись статтями 9, 72, 80, 94, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати від ОСОБА_1 та від Нижньодуванської селищної ради Сватівського району Луганської області для долучення до матеріалів справи наступні письмові докази:

-інформацію та документальне підтвердження чи має ОСОБА_1 право на земельну частку саме як частку (пай) та чи посвідчена ця земельна частка (пай) сертифікатом на право на земельну частку (пай), яка знаходиться на території Нижньодуванської селищної об`єднаної територіальної громади Луганської області, за межами населеного пункту (кадастровий номер 4425483500:06:001:0307).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяЄ.О. Кисельова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.01.2022
Оприлюднено14.02.2022
Номер документу103142541
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/4967/21

Ухвала від 17.08.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 16.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 17.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 17.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 21.01.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 21.01.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 17.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 16.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 25.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 25.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні