Ухвала
від 07.02.2022 по справі 360/5044/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником

07 лютого 2022 року СєвєродонецькСправа № 360/5044/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Борзаниця С.В. розглянувши у письмовому провадженні заяву ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому провадженні у адміністративній справі № 360/5044/20 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації про визнання відмови про надання статусу та посвідчення члена сім`ї загиблого протиправною, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

01 лютого 2022 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі № 360/5044/20, а саме, боржника - Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації (ідентифікаційний код юридичної особи 03196914, місцезнаходження юридичної особи: площа Шевченка, будинок 2А, селище міського типу Білокуракине, Білокуракинський район, Луганська область, 92200) правонаступником - Управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації (ідентифікаційний код юридичної особи 03197018, місцезнаходження юридичної особи: майдан Злагоди, будинок 25, місто Сватове, Сватівський район, Луганська область, 92600) (а.с.103-104).

В обґрунтування заяви зазначено, що рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 18.02.2021 по справі № 360/5044/20 позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління соціального захисту, населення Сватівської районної державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії задоволено повністю. Законної сили рішення набрало 18.02.2021. На виконання зазначеного рішення 18.02.2021 Луганським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 360/5044/20, який через невиконання боржником рішення суду у добровільному порядку, було направлено на примусове виконання. Відповідачем за виконавчим листом №360/5044/20 є Управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації. З посиланням на ст.379 КАС України заявник просив задовольнити вказану заяву.

Згідно з частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Представники сторін в судове засідання не прибули, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлені належним чином (а.с.110,111).

Відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки сторони про час, дату та місце судового розгляду повідомлені належним чином, відсутня потреба заслухати свідка чи експерта, суд вважає за можливе розглянути заяву у письмовому провадженні на підставі наявних у справі доказів.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, суд встановив таке.

Рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 18.02.2021 у справі №360/5044/20 позов ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації про визнання відмови про надання статусу та посвідчення члена сім`ї загиблого протиправною, зобов`язання вчинити певні дії задоволено.

Визнано протиправними дії Управління праці та соціального захисту населення Покровської міської ради, щодо відмови ОСОБА_1 у наданні статусу члена сім`ї загиблого (померлого) ветерана Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації війни.

Зобов`язано Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації встановити ОСОБА_1 статус члена сім`ї померлого ветерана війни - особи з інвалідністю внаслідок війни відповідно до статті 10 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту .

Зобов`язано Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації видати ОСОБА_1 згідно з Положенням про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.1994 № 302, відповідне посвідчення - Посвідчення члена сім`ї загиблого .

Стягнуто з Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації за рахунок бюджетних асигнувань на користь ОСОБА_1 витрати зі сплати судового збору у розмірі 840,80 грн (вісімсот сорок гривень 80 коп.) (а.с.84-88).

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 19.02.2021 виправлено описку, допущену в рішенні Луганського окружного адміністративного суду від 18.02.2021 у справі № 360/5044/20 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації Луганської області про визнання відмови про надання статусу та посвідчення члена сім`ї загиблого протиправною, зобов`язання вчинити певні дії.

Вважати правильним абзац 7 на сторінці 7 мотивувальної частини рішення Луганського окружного адміністративного суду від 18.02.2021 у справі № 360/5044/20 в наступній редакції:

Враховуючи вищенаведені висновки суд вважає за належне: визнати протиправними дії Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації щодо відмови ОСОБА_1 у наданні статусу члена сім`ї загиблого (померлого) ветерана Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації війни; зобов`язати Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації встановити ОСОБА_1 статус члена сім`ї померлого ветерана війни - особи з інвалідністю внаслідок війни відповідно до статті 10 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту ; зобов`язати Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації видати ОСОБА_1 згідно з Положенням про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.1994 № 302, відповідне посвідчення - Посвідчення члена сім`ї загиблого .

Вважати правильним абзац 2 резолютивної частини рішення Луганського окружного адміністративного суду від 18.02.2021 у справі № 360/5044/20 в наступній редакції:

Визнати протиправними дії Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації щодо відмови ОСОБА_1 у наданні статусу члена сім`ї загиблого (померлого) ветерана Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації війни (а.с.92-92).

З даних КП ДСС вбачається, що рішення суду набрало законної сили 23.03.2021 та 02.04.2021 видано три виконавчих листа.

Боржником у справі за виконавчими листами № 360/5044/20 є Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації.

Судом встановлено, що головою Сватівської районної державної адміністрації Луганської області винесено розпорядження від 21.01.2021 №18 Про реорганізацію Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації , відповідно до п.1 якого припинено Управління соціального захисту Білокуракинської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03196914, місцезнаходження: 92200, Луганська область, Білокуракинський район, селище міського типу Білокуракине, площа Шевченка, будинок 2А) як юридичну особу в результаті її реорганізації шляхом приєднання, з повним скороченням чисельності працівників (34,5 штатних одиниць), до Управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03197018, місцезнаходження юридичної особи: 92600, Луганська область, Сватівський район, місто Сватове, майдан Злагоди, будинок 25) (http://svt.loga.gov.ua/sites/default/files/golova-acts/no_18_vid_21.01.2021.pdf).

Пунктом 2 Розпорядження встановлено, що УСЗН Сватівської райдержадміністрації є правонаступником УСЗН Білокуракинської райдержадміністрації.

Згідно з інформацією, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, з 30.12.2021 Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації Луганської області припинено.

Відповідно до ч.ч 1, 2 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична особа або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена юридичним документом.

Згідно ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звертатися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до частини першої статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина четверта статті 379 КАС України).

З огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе задовольнити заяву ОСОБА_1 та замінити боржника у виконавчих листах, виданих Луганським окружним адміністративним судом з Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації на його правонаступника Управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації.

Керуючись статтями 241, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому провадженні у адміністративній справі № 360/5044/20 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації про визнання відмови про надання статусу та посвідчення члена сім`ї загиблого протиправною, зобов`язання вчинити певні дії задовольнити.

Замінити боржника у виконавчих листах № 360/5044/20, виданих Луганським окружним адміністративним судом з Управління соціального захисту населення Білокуракинської районної державної адміністрації на його правонаступника Управління соціального захисту населення Сватівської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03197018, адреса: 92600, Луганська область, Сватівський район, м.Сватове, Майдан Злагоди, будинок 25).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду.

СуддяС.В. Борзаниця

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.02.2022
Оприлюднено15.02.2022
Номер документу103160372
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/5044/20

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 02.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 19.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Рішення від 17.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 13.01.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні