Ухвала
від 07.02.2022 по справі 440/18755/21
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження

в адміністративній справі

07 лютого 2022 рокум. ПолтаваСправа № 440/18755/21

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Сич С.С., перевіривши матеріали адміністративного позову Андріївського ліцею Полтавської обласної ради (вул. Шкільна, 12, с. Андріївка, Новосанжарський район, Полтавська область, 39352) до Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області (вул. Шевченка, 1, м. Полтава, 36011) про визнання протиправним та скасування висновку,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач Андріївський ліцей Полтавської обласної ради звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області про визнання протиправним та скасування висновку Управління Північно- Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області від 13.12.2021 про результати моніторингу закупівлі UА 2021-10-21-007611-а.

Позовна заява здана позивачем на пошту 28 грудня 2021 року та зареєстрована канцелярією суду 30 грудня 2021 року за вх. №87371/21.

Підставою для звернення до суду позивач зазначає порушення своїх прав у сфері публічно-правових відносин висновком Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області від 13.12.2021 про результати моніторингу закупівлі UА 2021-10-21-007611-а.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 04 січня 2022 року позовну заяву залишено без руху та позивачу надано строк для усунення недоліків позовної заяви - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Копія ухвали суду від 04 січня 2022 року вручена позивачу 18 січня 2022 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

31 січня 2022 року до суду надійшла заява позивача про усунення недоліків позовної заяви, до якої додано квитанцію про сплату судового збору №0.0.2436053812.1 від 27.01.2022 у розмірі 2270,00 грн.

Ці документи подані позивачем на пошту 27 січня 2022 року.

Отже, у строк, встановлений судом, позивач усунув недоліки позовної заяви, визначені ухвалою суду від 04 січня 2022 року.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, належить розглядати у порядку адміністративного судочинства та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду, а також поданий у строк, встановлений законом, тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Позивачем у позовній заяві в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю "Регіонкомунсервіс", що судом розцінено як клопотання про залучення третьої особи.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Таким чином, підставою для залучення до участі у справі особи, яка не є стороною у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, є можливість впливу судового рішення на права, свободи, інтереси або обов`язки такої особи.

У цій справі позивачем оскаржується висновок Північно-східного офісу Держаудитслужби від 13.12.2021 про результати моніторингу закупівлі UА 2021-10-21-007611-а, яким зобов`язано Андріївський ліцей Полтавської обласної ради здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень в установленому законом порядку, зокрема, шляхом припинення зобов`язань за договором (розірвання договору) з дотриманням положень Господарського кодексу України і Цивільного кодексу України.

Як слідує з матеріалів справи, договір про закупівлю №118 від 30.11.2021 був укладений між Андріївським ліцеєм Полтавської обласної ради та Товариством з обмеженою відповідальністю "Регіонкомунсервіс".

З огляду на викладене вище, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю "Регіонкомунсервіс", оскільки рішення у даній справі може вплинути на права, інтереси та обов`язки цієї особи.

Частиною 2 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи, а частиною 3 статті 12 цього Кодексу - загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи положення частини 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, оцінивши обставини, визначені частиною 3 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних відносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, з`ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, визначення порядку розгляду справи, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

Частиною 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 4 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Частиною 6 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Зважаючи на викладене, з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від відповідача Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області засвідчені належним чином копії: висновку про результати моніторингу процедури закупівлі №UА 2021-10-21-007611-а; документів щодо підстав та порядку проведення моніторингу закупівель, за результатами якого складено висновок про результати моніторингу процедури закупівлі №UА 2021-10-21-007611-а; всіх документів, які враховані відповідачем при прийнятті оскаржуваного висновку про результати моніторингу процедури закупівлі №UА 2021-10-21-007611-а.

Керуючись статтями 9, 12, 49, 77, 80, 171, 256, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 440/18755/21 за позовом Андріївського ліцею Полтавської обласної ради до Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області про визнання протиправним та скасування висновку.

Клопотання позивача про залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі №440/18755/21 як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "Регіонкомунсервіс" (ідентифікаційний код 42607973, проспект Льва Ландау, 171, м. Харків, 61060).

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 11:30 год. 01 березня 2022 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду відзив на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами, а неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову в силу частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати статті 164 Кодексу адміністративного судочинства України.

Запропонувати третій особі у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву надати до суду пояснення щодо відзиву за правилами, встановленими частинами 2-4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Витребувати від відповідача Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області засвідчені належним чином копії: висновку про результати моніторингу процедури закупівлі №UА 2021-10-21-007611-а; документів щодо підстав та порядку проведення моніторингу закупівель, за результатами якого складено висновок про результати моніторингу процедури закупівлі №UА 2021-10-21-007611-а; всіх документів, які враховані відповідачем при прийнятті оскаржуваного висновку про результати моніторингу процедури закупівлі №UА 2021-10-21-007611-а.

Витребувані документи надати до суду у десятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені Кодексом адміністративного судочинства України.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію у справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки суду: http://court.gov.ua/fair/sud1670/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Надіслати відповідачу, третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.С. Сич

Дата ухвалення рішення07.02.2022
Оприлюднено15.02.2022
Номер документу103171598
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/18755/21

Рішення від 07.07.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Рішення від 07.07.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 22.06.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 22.06.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні