Ухвала
від 11.02.2022 по справі 709/18/22
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/18/22

2/709/140/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 лютого 2022 року смт Чорнобай

Суддя Чорнобаївського районного суду Черкаської області Левченко В.В. розглянувши клопотання ОСОБА_1 по справі за позовом Публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго в особі Чорнобаївської філії відокремленого структурного підрозділу Золотоніські енергетичні мережі до ОСОБА_1 про стягнення вартості електричної енергії не облікованої внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, -

в с т а н о в и в:

ПАТ Черкасиобленерго в особі Чорнобаївської філії відокремленого структурного підрозділу Золотоніські енергетичні мережі (далі - позивач) звернулося до Чорнобаївського районного суду Черкаської області з позовом про стягнення вартості електричної енергії не облікованої внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Ухвалою Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 17 січня 2022 року у вказаній справі призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

11 лютого 2022 року на адресу суду від ОСОБА_1 (далі - відповідач) надійшло клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно із ч. 6 ст. 279 ЦПК України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Водночас подане клопотання не містить обґрунтування підстав для переходу з розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін до розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Таким чином суд вважає, що відповідачем не надано обґрунтованих доводів щодо необхідність проведення судового засідання з повідомленням сторін. Всі свої доводи та аргументи щодо суті спору та до позиції іншої сторони у справі, відповідач має змогу надати, шляхом подачі відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив та заперечення на відповідь на відзив.

За таких обставин, суд дійшов висновку, про відмову у задоволенні клопотання відповідача.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 258-261, 279 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

У задоволенні клопотання ОСОБА_1 по справі за позовом Публічного акціонерного товариства Черкасиобленерго в особі Чорнобаївської філії відокремленого структурного підрозділу Золотоніські енергетичні мережі до ОСОБА_1 про стягнення вартості електричної енергії не облікованої внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії відмовити.

Копію ухвали надіслати відповідачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Левченко

Дата ухвалення рішення11.02.2022
Оприлюднено15.02.2022
Номер документу103196712
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —709/18/22

Рішення від 18.04.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 10.03.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні