Ухвала
від 14.01.2022 по справі 243/518/22
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 243/518/22

Провадження № 2/243/891/2022

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

14 січня 2022 року м. Слов`янськ

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області в особі: головуючого судді Мірошниченко Л.Є., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю СК-ЛТД , до Фермерського господарства Донецьке , ОСОБА_1 , за участю третьої особи: Державного реєстратора виконавчого комітету Миколаївської міської ради Краматорського району Донецької області Удовиченко Валентини Валеріївни про визнання договору недійсним та скасування державної реєстрації, -

В С Т А Н О В И В :

11.01.2022 року до Слов`янського міськрайонного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю СК-ЛТД , до Фермерського господарства Донецьке , ОСОБА_1 , за участю третьої особи: Державного реєстратора виконавчого комітету Миколаївської міської ради Краматорського району Донецької області Удовиченко Валентини Валеріївни про визнання договору недійсним та скасування державної реєстрації .

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно із п. 8 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається, зокрема, строк для подання відповідачем відзиву на позов.

З урахуванням ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи, що виникають з трудових відносин.

Як вбачається з матеріалів справи, останнім відомим зареєстрованим місцем проживання відповідача є м. Горлівка Донецької області.

Згідно із повідомленням на офіційному веб-сайті Генеральної дирекції Українського державного підприємства поштового зв`язку Укрпошта http://www . ukrposhta . ua/ від 11 березня 2015 року, відповідно Указу Президента України від 14 листопада 2014 року № 875/2014 Про рішення ради національної безпеки і оборони України від 04 листопада 2014 року Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях ; розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2014 № 1085-р Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення (зі змінами), УДППЗ Укрпошта не здійснюється пересилання пошти, зокрема, до м. Горлівка Донецької області.

Крім того, оскільки робота підрозділів Державної міграційної Служби Донецької та Луганської областей заблокована незаконними формуваннями ЛНР та ДНР, що підтверджується відповідним повідомлення Державної міграційної служби України № 6-6479/3-14 від 24 жовтня 2014 року, органи місцевого самоврядування не здійснюють свої повноваження на окупованій території, перевірити реєстрацію місця проживання осіб на території цих областей, та безпосередньо відповідача, на виконання вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України та у спосіб, зазначений у вказаній статті не уявляється можливим.

Слід також зазначити, що ЄДДР на теперішній час перебуває у процесі формування, що також позбавляє можливості отримати достовірні дані про зареєстроване місце проживання відповідача-фізичної особи.

Разом з тим, така інформація дозволить суду належним чином повідомити боржників про час та місце судового розгляду та взагалі про справу у суді.

Відповідно до п. 5 Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення, затвердженого постановою КМУ № 509 від 01 жовтня 2014 року, з метою обліку внутрішньо переміщених осіб уповноважений орган веде Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, держателем якої є Міністерство соціальної політики України , до якої вноситься зокрема відомості про останнє зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону, та її фактичне місце проживання/перебування.

Згідно із ст. 5 ЗУ Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб , яка передбачає реєстрацію місця проживання внутрішньо переміщеної особи, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених у статті 1 цього Закону.

З огляду на викладене, на виконання вимог ст. ст. 1, 2, ч. 6 ст. 187 ЦПК України, суд вважає за можливе здійснити дії по встановленню місця проживання (перебування) відповідача шляхом витребування з Міністерства соціальної політики України відомостей з Єдиної інформаційної бази даних про те, чи входить до переліку взятих на облік осіб, які переміщується з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення відповідача: ОСОБА_1 , РНОКПП: не відомий, останнє відоме зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст.ст.7, 184-187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю СК-ЛТД , до Фермерського господарства Донецьке , ОСОБА_1 , за участю третьої особи: Державного реєстратора виконавчого комітету Миколаївської міської ради Краматорського району Донецької області Удовиченко Валентини Валеріївни про визнання договору недійсним та скасування державної реєстрації .

Запропонувати сторонам відповідно до ст.201 ЦПК України до початку розгляду справи по суті провести врегулювання спору за участю судді . Проведення врегулювання спору за участю судді не допускається у разі, якщо у справу вступила третя особа, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 09 год. 00 хв. 11 лютого 2022 року у відкритому судовому засіданні в приміщенні Слов`янського міськрайонного суду Донецької області за адресою: Донецька область, м. Слов`янськ, вулиця Добровольського, 2.

Витребувати з Міністерства соціальної політики України, відомості з Єдиної інформаційної бази даних про те, чи входить до переліку взятих на облік осіб, які переміщується з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення: ОСОБА_1 , РНОКПП: не відомий, останнє відоме зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 .

Копію ухвали про витребування відомостей щодо встановлення місця проживання відповідача направити до Міністерства соціальної політики України, для виконання.

Витребувати від Слов`янського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) копію актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Сари, Гадяцького району Полтавської області.

Надіслати на адресу Слов`янського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), копію ухвали для виконання.

Встановити для подання відповідачем відзиву на позов строк до 11 лютого 2022 року. До відзиву слід додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В разі, якщо відзив підписаний представником відповідача, до відзиву слід додати довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача.

Роз`яснити, що відповідно до ст.193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - sl.dn.court.gov.ua .

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду Л.Є. Мірошниченко

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення14.01.2022
Оприлюднено15.02.2022
Номер документу103204981
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —243/518/22

Рішення від 29.06.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Рішення від 14.06.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Агеєва О. В.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні