Ухвала
від 15.02.2022 по справі 128/321/22
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/321/22

УХВАЛА

15 лютого 2022 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Шевчук Л.П., отримавши та вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 , мешканки АДРЕСА_1 , до Агрономічної середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вінницького району Вінницької області, яка знаходиться в с. Агрономічне Вінницького району Вінницької області, вул. Мічуріна, буд. 2, про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до Вінницького районного суду Вінницької області із позовом до Агрономічної середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вінницького району Вінницької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи.

Предметом позову є вимога про визнання незаконним та скасування наказу директора Агрономічної середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вінницького району Вінницької області Ануфрієвої Н.М. №267-зп від 09.11.2021 Про відсторонення від роботи ОСОБА_1 , яким ОСОБА_1 , прибиральницю службових приміщень Агрономічної СЗШ І-ІІІ ступенів відсторонено від роботи з 09.11.2021 у зв`язку із відмовою від обов`язкового профілактичного щеплення проти COVID-19, без збереження заробітної плати.

Підставою позову є порушення відповідачем норм Конституції України та КЗпП щодо права позивачки на працю та недотримання відповідачем порядку відсторонення позивачки від роботи.

Позовна заява у загальному відповідає вимогам ст. ст.175, 177 ЦПК України. Справа підсудна Вінницькому районному суду Вінницької області.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановлено відсутність підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 19, 274 ЦПК України спори, що виникають з трудових відносин, підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Клопотань сторін про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін не надійшло.

Відповідно до частини тринадцятої статті 7 ЦПК України розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Керуючись ст.ст. 175, 187, 260, 274, 279, 353 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі №128/321/22 за позовом ОСОБА_1 до Агрономічної середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Вінницького району Вінницької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, розгляд якої здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду та одночасно іншим учасникам справи відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів, заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу триденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу триденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи їх право подавати клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Таке клопотання відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

Здійснити повідомлення відповідача про розгляд даної справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами шляхом направлення копії ухвали за адресою вказаною позивачем.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України у мережі інтернет на сторінці за веб-адресою: https://vnr.vn.court.gov.ua/sud0203/

Ненадання без поважних причин у встановлений строк суду та іншим учасникам справи відзиву, відповіді на відзив та заперечень має наслідком вирішення справи за наявними матеріалами.

Відповідно до ст. 212 ч.1 ЦПК України, суд зазначає, що на час вирішення питання про відкриття провадження у суді наявна відповідна технічна можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза приміщенням суду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Надіслати відповідачу копію позовної заяви разом з копіями доданих документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана суддею 15.02.2022.

Суддя Л.П. Шевчук

Дата ухвалення рішення15.02.2022
Оприлюднено16.02.2022
Номер документу103262733
СудочинствоЦивільне
Сутьвідсторонення від роботи

Судовий реєстр по справі —128/321/22

Постанова від 12.07.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Ухвала від 09.06.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Рішення від 02.05.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні