Ухвала
від 16.02.2022 по справі 914/3858/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.02.2022 р. Справа № 914/3858/21

За позовом:Товариства з обмеженою відповідальністю Західземлепроект Плюс , м. Львів до відповідача:Підкамінської селищної ради Львівської області, Львівська обл., смт. Підкамінь про:стягнення боргу за договором проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів № 24 від 15.04.2020 Суддя - Р.В. Крупник

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява ТОВ Західземлепроект Плюс до Підкамінської селищної ради про стягнення боргу за договором проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів № 24 від 15.04.2020.

Ухвалою від 20.12.2021 суд залишив позовну заяву Західземлепроект Плюс без руху.

У встановлений строк ТОВ Західземлепроект Плюс усунуло недоліки позовної заяви, а саме надало докази надіслання Підкамінській селищній раді Львівської області копії позовної заяви (в новій редакції) з додатками та письмові підтвердження, передбачені п. 8-10 ч. 3 ст. 162 ГПК України.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Так, ч. 1 ст. 247, ч. 5 ст. 12 ГПК України визначено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. Малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Приписами ч. 3 ст. 247 ГПК України передбачено критерії, які враховує суд при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження.

Згідно ч. 2, 3 ст. 252 ГПК України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

З огляду на те, що предметом позову є стягнення 29519,10 грн., що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, беручи до уваги характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, суд дійшов висновку, що справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, без проведення судового засідання та виклику сторін.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 12, 176, 234-235, 247, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження, без проведення судового засідання та без виклику сторін.

3. Роз`яснити сторонам:

- у даній справі всі процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до ГПК України обмежено першим судовим засіданням, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі;

- згідно ч. 7 ст. 252 ГПК України, клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

4. Встановити відповідачу строк:

- не пізніше ніж протягом 15 днів з дня вручення цієї ухвали подати суду відзив на позов з документальним і нормативним обґрунтуванням своїх доводів, який відповідатиме приписам ст. 165 ГПК України. Відзив на позов з долученими до нього документами завчасно направити позивачу, докази відправки надати суду.

- не пізніше ніж протягом 3 днів з дня отримання відповіді на відзив подати суду заперечення на відповідь на відзив, які завчасно надіслати позивачу, докази відправки надати суду;

- у разі погашення боргу повністю чи частково до моменту прийняття рішення в даній справі, негайно надіслати відповідні докази на адресу суду.

5. Встановити позивачу строк:

- у разі погашення боргу повністю чи частково до моменту прийняття рішення в даній справі, негайно надіслати відповідні докази на адресу суду.

- не пізніше ніж протягом 3 днів з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив. Відповідь на відзив завчасно направити відповідачу, докази відправки надати суду;

6. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Роз`яснити сторонам, що згідно ч. 8 ст. 80 ГПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Суд доводить до відома сторін, що згідно ст. 135 ГПК України, суд може у випадку ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Веб-адреса сторінки суду http://lv.arbitr.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

Суддя Крупник Р.В.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.02.2022
Оприлюднено18.02.2022
Номер документу103324909
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3858/21

Рішення від 14.04.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Крупник Р.В.

Ухвала від 16.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Крупник Р.В.

Ухвала від 20.12.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Крупник Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні