Ухвала
від 15.02.2022 по справі 2-14/11
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-14/11

Номер провадження 4-с/699/1/22

УХВАЛА

про залишення скарги без розгляду

15.02.2022 м. Корсунь-Шевченківський

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області у складі головуючого судді Літвінової Г.М., за участю секретаря судового засідання Сміян А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за скаргою ОСОБА_1 на дії приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Недоступа Дмитра Миколайовича,

УСТАНОВИВ:

До Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області надійшла скарга ОСОБА_1 на дії приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Недоступа Дмитра Миколайовича.

Відповідно до ст.ст. 447-448 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції. Про подання скарги суд повідомляє відповідний орган державної виконавчої служби, приватного виконавця не пізніше наступного дня після її надходження до суду.

Сторони виконавчого провадження були належним чином повідомленими про дату, час та місце розгляду скарги.

У судове засідання ОСОБА_1 та її представник адвокат Перебийніс С.В. не з`явилися. Остання звернулась до суду із заявою, за змістом якої просить скаргу залишити без розгляду у зв`язку із поверненням виконавчого документа стягувачу.

Представник стягувача АТ Райффайзен банк та приватний виконавець виконавчого округу Черкаської області Недоступ Д.М. у судове засідання не з`явилися, причини неявки не повідомили.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося на підставі ч. 14 ст. 7, ч. 2 ст. 247 ЦПК України, оскільки жоден із учасників справи у засідання не з`явився.

Розглянувши вказану заяву представника скаржника, суд дійшов наступного.

В силу положень ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до положень ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач (представник позивача), до початку розгляду справи по суті, подав заяву про залишення позову без розгляду.

Оскільки, дана заява про залишення позову без розгляду, подана до початку розгляду скарги по суті, не суперечить чинному законодавству та інтересам учасників справи, суд вважає, що її слід прийняти, а скаргу залишити без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 13, 247, 258-261, 353-355, 447-448 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_1 на дії приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Недоступа Дмитра Миколайовича - залишити без розгляду.

Копію ухвали суду надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення повної ухвали суду.

СуддяЛітвінова Г. М.

СудКорсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103362319
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-14/11

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Сіденко С. І.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Сіденко С. І.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 27.09.2021

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Сіденко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні