Ухвала
від 16.02.2022 по справі 759/20490/21
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/1159/22

ун. № 759/20490/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2022 року

Святошинський районний суд міста Київ у складі головуючого судді Горбенко Н.О., за участю секретаря Кравченко А.Р., без участі сторін, розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Києві заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Бура А.А. про збільшення розміру позовних вимог у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю АМ ГРУП , товариства з обмеженою відповідальністю Страхова компанія Альфа-Гарант про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю АМ ГРУП , товариства з обмеженою відповідальністю Страхова компанія Альфа-Гарант про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Через канцелярію 16.02.2022 року від представника позивача до суду надійшла заява про збільшення розміру позовних вимог та докази направлення відповідачам заяви про збільшення позовних вимог.

В судове засідання представник позивача не з`явилася, надавши до суду заяву про розгляд заяви про збільшення розміру позовних вимог без її участі та просила прийняти до розгляду справи з викладених підстав.

Відповідач ОСОБА_2 у судове засідання не з`явися, надавши до суду заяву про розгляд заяви про збільшення розміру позивних вимог без її участі та просила прийняти заяву до розгляду по справі.

У судове засідання представник відповідача ТОВ Страхова компанія Альфа-Гарант не з`явився, був належним чином повідомлений, причини неявки суду не відомі.

Суд, дослідивши заяву, про збільшення позовних вимог, приходить до висновку, що заява підлягає прийняттю до провадження.

Відповідно доп. 2 ч. 2 ст. 49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Частиною 3 статті 49 ЦПК України передбачено, що до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Оскільки вказана цивільна справа розглядається в порядку загального позовного провадження, заява про збільшення позовних вимог подана на стадії підготовчого провадження, містить докази сплати судового збору та докази відправлення такої заяви відповідачу, суд вважає за необхідне прийняти її до розгляду, надавши строк відповідачу для подання відзиву з урахуванням заяви про збільшення розміру позовних вимог.

Керуючись: ст. ст. 49, 260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Прийняти заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Бура А.А. про збільшення розміру позовних вимог у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю АМ ГРУП , товариства з обмеженою відповідальністю Страхова компанія Альфа-Гарант про відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

У подальшому розглядати справу з урахуванням заяви про збільшення розміру позовних вимог.

Роз`яснити відповідачам, що вони мають право надати відзив з урахуванням заяви про збільшення позовних вимог у п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання ухвали суду про прийняття заяви про збільшення розміру позовних вимог. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Підготовче засідання відкласти на 10 год. 00 хв. 19.04.2022 року , про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. Горбенко

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103363327
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —759/20490/21

Рішення від 03.10.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Рішення від 03.10.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 18.07.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні