Ухвала
від 17.02.2022 по справі 431/5874/21
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 431/5874/21

Провадження № 22-ц/810/109/22

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

17 лютого 2022 року м. Сєвєродонецьк

Луганський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах: Стахової Н. В. (суддя-доповідач), Кострицького В. В., Лозко Ю. П., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження

за апеляційною скаргою Фермерського господарства Альтаир

на ухвалу Старобільського районного суду Луганської області від 25 січня 2022 року

за позовом Фермерського господарства Альтаир до ОСОБА_1 , Селянського (фермерського) господарства Саша , третя особа: Чмирівська сільська рада Старобільського району Луганської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки,

встановив:

Ухвалою Старобільського районного суду Луганської області від 25 січня 2022 року зупинено провадження по справі за позовом Фермерського господарства Альтаир до ОСОБА_1 , Селянського (фермерського) господарства Саша , третя особа: Чмирівська сільська рада Старобільського району Луганської області, про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки до розгляду Касаційним цивільним судом справи № 431/3692/20 за позовом ОСОБА_1 до Чмирівської сільської ради Старобільського району, Головного Управління Держгеокадастру в Луганській області, треті особи: Фермерське господарство "Альтаир", Селянське (фермерське) господарство "Саша", про визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку, скасування державної реєстрації, визнання недійсним договорів оренди земельної ділянки та зобов`язання вчинити певні дії та за зустрічним позовом Селянського (фермерського) господарства "Саша" до ОСОБА_1 , треті особи: Чмирівська сільська рада Старобільського району Луганської області, Головне Управління Держгеокадастру в Луганській області, про визнання договорів оренди такими, що укладені під впливом обману та відшкодування вартості послуг.

Не погодившись з такою ухвалою, Фермерське господарство Альтаир в порядку ст. 355 ЦПК України 10 лютого 2022 року звернулось до суду з апеляційною скаргою.

Крім того скаржником заявлене клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження, яке обґрунтовано тим, що копію оскаржуваної ухвали суду отримано представником 27.01.2022.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до п. 2 ч. 2 статті 354 ЦПК України учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно з ч. 3 цієї статті строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Оскаржувана ухвала суду постановлена 25 січня 2022 року.

Строк для звернення з апеляційною скаргою закінчився 09 лютого 2022 року.

Апеляційна скарга подана до суду 10 лютого 2022 року, що підтверджується позначкою на поштовому конверті, тобто з пропуском строку апеляційного оскарження.

Копію оскаржуваної ухвали представник скаржника отримав 27 січня 2022 року, що підтверджується розпискою.

Тому, зважаючи на ці обставини, а також виходячи з права кожного на доступ до правосуддя, проголошеного ст. 55 Конституції України та ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, апеляційний суд вважає можливим визнати причину пропуску Фермерським господарствм Альтаир строку апеляційного оскарження ухвали Старобільського районного суду Луганської області від 25 січня 2022 року поважною та поновити цей строк на підставі ч. 2 ст. 354 ЦПК України.

Судовий збір за подання апеляційної скарги на ухвалу суду сплачений у відповідності до вимог Закону України Про судовий збір .

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Керуючись ст.ст. 354, 356, 359 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в:

Клопотання Фермерського господарства Альтаир про поновлення строку задовольнити.

Поновити Фермерському господарству Альтаир строк на апеляційне оскарження ухвали Старобільського районного суду Луганської області від 25 січня 2022 року .

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Фермерського господарства Альтаир на ухвалу Старобільського районного суду Луганської області від 25 січня 2022 року .

Направити копію вказаної ухвали, копію апеляційної скарги з доданими до неї письмовими матеріалами особам, що приймають участь у розгляді справи.

Роз`яснити ОСОБА_1 , Селянському (фермерському) господарству Саша , Чмирівській сільській раді Старобільського району Луганської областіправо подати до Луганського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду ухвали суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 2 ст. 369 ЦПК України дана апеляційна скарга підпадає під категорію скарг, що розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Витребувати зі Старобільського районного суду Луганської області цивільну справу № 431/5874/21 за позовом Фермерського господарства Альтаир до ОСОБА_1 , Селянського (фермерського) господарства Саша , третя особа: Чмирівська сільська рада Старобільського району Луганської області про визнання недійсним договору оренди землі та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки з метою розгляду апеляційної скарги Фермерського господарства Альтаир на ухвалу Старобільського районного суду Луганської області від 25 січня 2022 року.

Направити копію вказаної ухвали Старобільському районному суду Луганської області для виконання в межах своєї компетенції.

Повідомити учасників справи, що в умовах обмежувальних заходів на час карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, всі документи (заяви, відзив на апеляційну скаргу, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@lga.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі Електронний суд (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (93404, м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 16), факсом (06452-4-22-13).

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4810/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення і підписання суддями Луганського апеляційного суду та оскарженню не підлягає.

Судді:

Дата ухвалення рішення17.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103409155
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —431/5874/21

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Старобільський районний суд Луганської області

Ткач О. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Старобільський районний суд Луганської області

Ткач О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні