Ухвала
від 04.02.2022 по справі 420/22674/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/22674/21

У Х В А Л А

04 лютого 2022 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Глуханчука О.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСФЕРРІ» до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС в Одеській області та Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління ДПС в Одеській області, у якому позивач просить суд:

визнати протиправним та скасувати Рішення Комісії, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації Головного управління ДПС в Одеській області від №3217719/34368952 від 07.10.2021 року;

зобов`язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну №1 від 01.09.2021 р. датою направлення її на реєстрацію;

стягнути з Головного управління ДПС в Одеській області (місцезнаходження: 65044, м. Одеса, вул. Семінарська, 5, код ЄДРПОУ ВП: 44069166) та з Державної податкової служби України (місцезнаходження: 04053, м. Київ, Львівська Площа, будинок 8, код ЄДРПОУ 43005393) солідарно на користь ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТРАНСФЕРРІ» (місцезнаходження: 65003, Одеська обл., місто Одеса, вул. Желябова, будинок 4Б, код ЄДРПОУ: 34368952) судові витрати, а саме: суму судового збору у розмірі 2270 гривень, 00 копійок та суму витрат на професійну правничу допомогу у розмірі 18 000 гривень, 00 копійок.

Ухвалою суду від 22 листопада 2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито загальне позовне провадження у справі.

Ухвалою суду, занесеною до протоколу судового засідання від 17 січня 2022 року, закінчено підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 08 лютого 2022 року - 11 год. 00 хв.

04 лютого 2022 року через канцелярію суду засобами електронного зв`язку від представника позивача - адвоката Слюсар Олега Володимировича надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення « EasyCon» .

Розглянувши клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 44 КАС України, учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Згідно з ч. 1 ст. 195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 4 ст. 195 КАС України, під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Згідно посилання на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua, участь в судовому засіданні в режимі відео конференції рекомендовано здійснювати за допомогою програмного забезпечення « EasyCon» . Реєстрація користувачів здійснюється за посиланням: https://vkz.court.gov.ua/site/signup.

На підставі викладеного, з метою допуску учасників справи до правосуддя в умовах дії карантину та запровадження протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, учасники справи мають право брати участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції, зокрема поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, про що клопотав представник позивача, відповідно до частини четвертої статті 195 КАС України.

Отже, клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 44, 195, 248, 256, 293 КАС України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про участь представника у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Допустити представника позивача - адвоката Слюсар Олега Володимировича до участі у судових засіданнях по справі №420/22674/21 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення « EasyCon» .

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити іншим учасникам справи, що під час дії карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів з метою попередження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, у т.ч. поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, відповідно до частини четвертої статті 195 КАС України.

У заяві про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, учасник справи обов`язково зазначає: - назву суду; - номер судової справи; - дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; - своє прізвище, ім`я та по-батькові; - свій статус в судовій справі; - електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; - назву системи, яка пропонується для проведення відеоконференцз`язку (у разі використання іншого програмного забезпечення, ніж розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua); номер телефону для зв`язку із судом; - відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Згідно посилання на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua, участь в судовому засіданні в режимі відео конференції рекомендовано здійснювати за допомогою програмного забезпечення « EasyCon» . Реєстрація користувачів здійснюється за посиланням: https://vkz.court.gov.ua/site/signup.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя О.В. Глуханчук

Дата ухвалення рішення04.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103418404
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/22674/21

Ухвала від 04.09.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Постанова від 26.07.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 27.06.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 12.06.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 02.05.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 12.04.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Ухвала від 30.03.2022

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Семенюк Г.В.

Рішення від 18.02.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 04.02.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні