Ухвала
від 07.02.2022 по справі 420/10976/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/10976/21

УХВАЛА

07 лютого 2022 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Тарасишина О.М., розглянувши у порядку письмового провадження заяву представника позивача про визнання протиправними дії суб`єкта владних повноважень за позовом ОСОБА_1 до Тарутинської селищної ради в Одеській області про визнання протиправною бездіяльність щодо не розгляду у законний спосіб клопотання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду 04.02.2022 року (вх. № ЕП/7498/22) від представника позивача надійшла заява про визнання протиправними дій, вчинених відповідачем на виконання рішення суду по справі №420/10976/21 в порядку ст. 383 КАС України за позовом ОСОБА_1 до Тарутинської селищної ради в Одеській області про визнання протиправною бездіяльність щодо не розгляду у законний спосіб клопотання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою та зобов`язання вчинити певні дії.

Розглянувши зазначену заяву, суд дійшов висновку про необхідність її повернення заявнику, з огляду на таке.

Визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб`єктом владних повноважень відповідачем на виконання рішення суду відбувається на підставі подання відповідної письмової заяви, форма та зміст якої повинні відповідати вимогам КАС України.

Згідно з ч.1 ст.383 КАС України особа-позивач, на користь якої ухвалено рішення суду, має право подати до суду першої інстанції заяву про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб`єктом владних повноважень відповідачем на виконання такого рішення суду, або порушення, підтверджених таким рішенням суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 383 КАС України, у такій заяві зазначаються: 1) найменування адміністративного суду, до якого подається заява; 2) ім`я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв`язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 3) ім`я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв`язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 4) ім`я (найменування) третіх осіб, які брали участь у розгляді справи, поштова адреса, номер засобу зв`язку, адреса електронної пошти, якщо вони відомі; 5) номер адміністративної справи; 6) відомості про набрання рішенням законної сили та про наявність відкритого касаційного провадження; 7) інформація про день пред`явлення виконавчого листа до виконання; 8) інформація про хід виконавчого провадження; 9) документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати за подання відповідної заяви; 10) перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

Відповідно до ч. 4 ст. 383 КАС України заяву, зазначену у частині першій цієї статті, може бути подано протягом десяти днів з дня коли позивач дізнався або повинен був дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів, але не пізніше дня завершення строку пред`явлення до виконання виконавчого листа, виданого за відповідним рішенням суду.

Відповідно до абз. 2 ч.5 ст.383 КАС України, у разі невідповідності заяви вказаним у даній статті вимогам вона ухвалою суду, прийнятою в порядку письмового провадження, повертається заявнику.

Як вбачається з матеріалів справи, у заяві позивача не зазначено інформації про день пред`явлення виконавчого листа до виконання; інформації про хід виконавчого провадження.

Відтак, з урахуванням встановлених судом обставин, суд дійшов висновку, що заява представника позивача про визнання протиправними дії суб`єкта владних повноважень (в порядку ст. 383 КАС України), не відповідає вимогам ст. 383 КАС України та підлягає поверненню заявнику.

Керуючись ст. ст. 243, 252, 256, 295, 372, 382 КАС України, суд -

УХВАЛИВ :

Заяву представника позивача про визнання протиправними дій, вчинених відповідачем на виконання рішення суду по справі №420/10976/21 в порядку ст. 383 КАС України за позовом ОСОБА_1 до Тарутинської селищної ради в Одеській області про визнання протиправною бездіяльність щодо не розгляду у законний спосіб клопотання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою та зобов`язання вчинити певні дії, - повернути заявнику.

Роз`яснити позивачеві, що повернення заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили у строки, визначені ст.256 КАС України.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки встановлені ст.ст. 293-295 КАС України.

Суддя Тарасишина О.М.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103418913
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/10976/21

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 16.02.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Рішення від 16.02.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Рішення від 26.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 05.07.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні