Ухвала
від 20.01.2022 по справі 640/30851/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

20 січня 2022 року м. Київ № 640/30851/21

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шулежко В.П., розглянувши клопотання про продовження строку для подання відзиву на позовну заяву в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до приватного акціонерного товариства Будівельно-фінансова компанія Глобал Естейтс про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві (далі - позивач) з позовом до приватного акціонерного товариства Будівельно-фінансова компанія Глобал Естейтс (далі - відповідач) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.11.2021 відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Представником відповідача подано до суду 28.12.2021 клопотання про продовження строку встановленого судом на подання відзиву, посилаючись на специфіку правовідносин, у яких виник спір та зазначив, що продовження строку надасть, серед іншого, можливість надати докази усунення порушень виявлених під час перевірки.

При вирішенні поданого клопотання, суд виходить з наступного.

Згідно із частиною першою статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Відповідно до частини п`ятої статті 162 КАС України відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дасть змогу відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив до початку першого підготовчого засідання у справі.

Ухвалою суду від 04.11.2021 встановлено відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подачі до суду відзиву на позовну заяву разом з доказами на підтвердження своєї позиції.

Копію ухвали від 04.11.2021 отримано відповідачем 10.12.2021.

Порядок поновлення та продовження процесуальних строків врегульовано статтею 121 КАС України.

Відповідно до частини другої статті 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Метою продовження процесуального строку, встановленого судом, є сприяння особі у реалізації процесуального права та/або виконанні процесуального обов`язку. Доцільність продовження процесуального строку обумовлюється рівнем ймовірності, наскільки таке продовження буде ефективним у контексті не тільки реалізації особою процесуального права та/або виконанні процесуального обов`язку, а й правової визначеності учасників матеріально-правових відносин, спір між якими вирішується із застосуванням процесуальних засобів.

Як зазначалось судом, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.11.2021 встановлено відповідачу строк для подання до суду відзиву на позовну заяву, а також доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає доводи, викладені відповідачем, такими, що свідчать про об`єктивну неможливість вчасно виконати вимоги ухвали суду, у зв`язку з чим суд приходить до висновку про наявність підстав для продовження відповідачу процесуального строку на подання відзиву та доказів в обґрунтування своєї позиції на виконання вимог ухвали суду.

Керуючись статтями 121, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача про продовження строку для подання відзиву на позовну заяву задовольнити.

Продовжити приватному акціонерному товариству Будівельно-фінансова компанія Глобал Естейтс строк для подання відзиву на позовну заяву на п`ятнадцять днів з дня отримання даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст.256 КАС України та оскарженню не підлягає.

Суддя В.П. Шулежко

Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено22.02.2022
Номер документу103420959
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —640/30851/21

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Марич Є.В.

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 19.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 04.11.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні