Ухвала
від 20.01.2022 по справі 640/30851/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залучення до участі у справі третіх осіб

20 січня 2022 року м. Київ № 640/30851/21

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шулежко В.П., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до приватного акціонерного товариства Будівельно-фінансова компанія Глобал Естейтс про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві (далі - позивач) з позовом до приватного акціонерного товариства Будівельно-фінансова компанія Глобал Естейтс (далі - відповідач) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.11.2021 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

До суду надійшло клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача акціонерне товариство Акціонерний комерційний банк Конкорд та товариство з обмеженою відповідальністю Флекс , обґрунтовуючи тим, що вони є орендарями приміщень, в яких проводилась перевірка та рішення у даній справі може вплинути на їх права та інтереси.

Дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, немає наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі (ч.4 статті 49 КАС України).

У позовній заяві позивач просить суд, застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації приміщень шляхом зобов`язання приватного акціонерного товариства Будівельно-фінансова компанія Глобал Естейтс , код ЄДРПОУ 24925429, відключити джерела електроживлення (розподільчих електрощитів) та накладення печаток на вхідні двері приміщень, розташованих за адресою: вул. Володимирська, 12 у Шевченківському районі м. Києва - до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки від 24.09.2021 № 1131.

Як вбачається із поданих відповідачем матеріалів, товариство з обмеженою відповідальністю Флекс є орендарем приміщення площею 503,68 кв.м., розташованого на 1 поверсі будівлі за адресою: вул. Володимирська, 12 у м. Києві на підставі договору оренди від 18.05.2017, акціонерне товариство Акціонерний комерційний банк Конкорд є також орендарем приміщення, розташованого у будівлі за адресою: вул. Володимирська, 12 у м. Києві.

На підставі викладеного, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки вказаних підприємств як орендарів відповідних приміщень, вимога щодо зупинення експлуатації яких є предметом позову у даній справі, а тому суд вважає за необхідне залучити вказані юридичні особи до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Клопотання приватного акціонерного товариства Будівельно-фінансова компанія Глобал Естейтс про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача задовольнити.

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

акціонерне товариство Акціонерний комерційний банк Конкорд (код ЄДРПОУ 34514392, адреса місцезнаходження: 49000, м. Дніпро, пл. Троїцька, 2);

товариство з обмеженою відповідальністю Флекс (код ЄДРПОУ 31307181, адреса місцезнаходження: 01025, м. Київ, вул. Володимирська, 12).

3. Зобов`язати позивача, не пізніше двох днів з дня отримання даної ухвали, надіслати третім особам копії позовної заяви з доданими до неї документами, а докази такого надіслання надати до суду.

4. Запропонувати третім особам подати до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали письмові пояснення та докази з приводу заявленого позову.

5. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

6. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя В.П. Шулежко

Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103420967
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —640/30851/21

Ухвала від 26.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Марич Є.В.

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 19.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 04.11.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні