Ухвала
від 20.02.2022 по справі 187/187/22
ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 187/187/22

2/0187/228/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"21" лютого 2022 р. смт. Петриківка

Суддя Петриківського районного суду Дніпропетровської області Соловйов І.М., розглянувши матеріали позовної заяви

Органу опіки та піклування Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області (місце знаходження: пр. Калнешевського 69, смт. Петриківка, Дніпровський район, Дніпропетровської області), яка діє в інтересах дитини ОСОБА_1

до ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 )

про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини, -

Встановив:

10.02.2022 до Петриківського районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява Органу опіки та піклування Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області (далі позивач), в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 (далі відповідач) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини.

В своїй заяві позивач посилається на те, що відповідач вироком суду визнана виною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, а саме спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження небезпечного для життя в момент заподіяння, відносно своєї малолітньої доньки ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Вважає, що позбавлення батьківських прав матері та стягнення з останньої аліментів буде доцільним та таким, що відповідатиме інтересам дитини.

Протоколом від 10.02.2022 автоматизованого розподілу судової справи між суддями матеріали позову 14.02.2022 передані на розгляд судді Соловйову І.М.

Судом оформлено запит щодо встановлення місця реєстрації відповідача.

На адресу суду 18.02.2022 надійшла відповідь на запит, яка передана головуючому судді 21.02.2022.

Спір виник з цивільно-правових, а саме сімейних відносин та відповідно до статті 19 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) належить до юрисдикції загальних судів і підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 175, 177 ЦПК України, та подана з дотриманням правил предметної юрисдикції та територіальної підсудності особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Оскільки заява подана про захист прав малолітньої особи, а також щодо стягнення аліментів, на підставі п.14 ч.2 ст. 3, п.3 ч.1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір», судовий збір за першою вимогою не справляється, а щодо стягнення аліментів позивач звільнений від його сплати.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України визначено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 11, 13, 19, 187, 189-192, 197, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суддя

Постановив:

Відкрити загальне позовне провадження в цивільній справі за позовною заявою Органу опіки та піклування Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області, в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини.

Призначити підготовче засідання на 14.03.2022 о 11:00 год., яке буде проводитися суддею Соловйовим І.М. одноособово в приміщенні Петриківського районного суду Дніпропетровської області за адресою: 51800, Дніпропетровська область, Дніпровський (Петриківський) район, смт. Петриківка, вул. Леваневського, 19, зала судових засідань №1.

Запропонувати відповідачу подати до суду відзив на позовну заяву та документи на його обґрунтування протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив.

Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів у строк протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити учасникам справи, що до заяв по суті справи (відзив, відповідь на відзив, заперечення) мають бути додані документи, що підтверджують надіслання таких заяв та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Копію даної ухвали направити учасникам справи, відповідачу копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://pk.dp.court.gov.ua/sud0431/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяІ. М. Соловйов

СудПетриківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.02.2022
Оприлюднено23.02.2022
Номер документу103467674
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —187/187/22

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Соловйов І. М.

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Соловйов І. М.

Рішення від 18.05.2022

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Соловйов І. М.

Ухвала від 17.04.2022

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Соловйов І. М.

Ухвала від 05.04.2022

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Соловйов І. М.

Ухвала від 22.03.2022

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Соловйов І. М.

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Соловйов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні