Ухвала
від 20.02.2022 по справі 320/12694/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про виправлення описки в судовому рішенні

21 лютого 2022 року Київ №320/12694/21

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Басая О.В., розглянувши в порядку письмового провадження питання про виправлення описки в судовому рішенні у справі за позовом ОСОБА_1 до Комісії зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС при Міністерстві соціальної політики України, Комісії Київської обласної державної адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян та Київської обласної державної адміністрації про визнання протиправними і скасування рішень у частині та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Комісії зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС при Міністерстві соціальної політики України, Комісії Київської обласної державної адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян та Київської обласної державної адміністрації, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення Комісії Міністерства соціальної політики України зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, яке оформлене протоколом від 27.05.2021 №2 у частині позбавлення статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ОСОБА_1 ;

- визнати протиправним та скасувати рішення Комісії Київської обласної державної адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категорія громадян, яке оформлене протоколом від 30.07.2021 №32-21 у частині позбавлення статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ОСОБА_1 та вилучення посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, у ОСОБА_1 ;

- зобов`язати Київську обласну державну адміністрацію поновити ОСОБА_1 статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з урахуванням висновків, викладених у рішенні суду по даній справі, та видати ОСОБА_1 відповідне посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році" (категорія 1) серії А.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 2 лютого 2022 року, адміністративний позов ОСОБА_1 задоволено. Визнати протиправним та скасувати рішення Комісії зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Міністерства соціальної політики України (код ЄДРПОУ: 37567866, місцезнаходження: м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10) оформлене протоколом №2 від 27.05.2021, в частині відсутності правових підстав для підтвердження ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, не підтвердження факту виконання робіт у зоні відчуження та вилучення посвідчення з повідомленням місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Визнати протиправним та скасувати рішення комісії Київської обласної державної адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (код ЄДРПОУ: 00022533, місцезнаходження: м. Київ, площа Лесі Українки, буд. 1), яке оформлене протоколом від 27.05.2021 №2 у частині відсутності правових підстав для підтвердження ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, не підтвердження факту виконання робіт у зоні відчуження та вилучення посвідчення з повідомленням місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Зобов`язати Київську обласну державну (код ЄДРПОУ: 00022533; місцезнаходження: м. Київ, пл. Лесі Українки, 1) поновити та підтвердити ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та видати йому відповідне посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році" (категорія 1) серії А.

Однак, при виготовленні зазначеного рішення суд допустив описку в його резолютивній частині, а саме, зазначивши: "Зобов`язати Київську обласну державну (код ЄДРПОУ: 00022533; місцезнаходження: м. Київ, пл. Лесі Українки, 1) поновити та підтвердити ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та видати йому відповідне посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році" (категорія 1) серії А.", хоча, необхідно було зазначити: " Зобов`язати Київську обласну державну адміністрацію (код ЄДРПОУ: 00022533; місцезнаходження: м. Київ, пл. Лесі Українки, 1) поновити та підтвердити ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та видати йому відповідне посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році" (категорія 1) серії А.".

Таким чином, в рішенні суду від 02.02.2022 міститься описка, яка підлягає виправленню.

Положеннями частини першої статті 253 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Згідно з частиною другою цієї ж статті, питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Беручи до уваги зазначене, суд вважає за необхідне виправити допущену описку в рішенні суду від 2 лютого 2022 року в порядку письмового провадження.

Керуючись статтями 243, 248, 253, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Виправити описку в тексті рішення Київського окружного адміністративного суду від 02.02.2022 в адміністративній справі №320/12694/21 за позовом ОСОБА_1 до Комісії зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС при Міністерстві соціальної політики України, Комісії Київської обласної державної адміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян та Київської обласної державної адміністрації про визнання протиправними і скасування рішень у частині та зобов`язання вчинити певні дії.

У резолютивної частини рішення суду від 2 лютого 2022 року в адміністративній справі №320/12694/21 зазначити: "Зобов`язати Київську обласну державну адміністрацію (код ЄДРПОУ: 00022533; місцезнаходження: м. Київ, пл. Лесі Українки, 1) поновити та підтвердити ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та видати йому відповідне посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році" (категорія 1) серії А." замість: "Зобов`язати Київську обласну державну (код ЄДРПОУ: 00022533; місцезнаходження: м. Київ, пл. Лесі Українки, 1) поновити та підтвердити ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) статус учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та видати йому відповідне посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році" (категорія 1) серії А.".

Копію ухвали надіслати (видати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

СуддяБасай О.В.

Дата ухвалення рішення20.02.2022
Оприлюднено24.02.2022
Номер документу103499182
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними і скасування рішень у частині та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/12694/21

Ухвала від 20.02.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 20.02.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 08.02.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Рішення від 01.02.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 12.10.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні