Ухвала
від 22.02.2022 по справі 463/13964/21
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/13964/21

Провадження №2/463/555/22

УХВАЛА

про перехід від спрощеного до загального позовного провадження

23 лютого 2022 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Мармаша В.Я.

при секретарі судових засідань Заставній С.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради про відшкодування шкоди за пошкодження автомобіля внаслідок падіння дерева, суд,

в с т а н о в и в :

10.12.2021 позивачі звернулися до суду із зазначеним вище позовом

Ухвалою Личаківського районного суду міста Львова від 06.01.2022 прийнято позов до розгляду та відкрито спрощене провадження у справі, вирішено розгляд даного позову проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомленням (виклику) осіб. Копію ухвали надіслано сторонам для відома.

Від представника відповідача Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради Василюка Б.Л. на адресу суду надійшло клопотання про розгляд зазначеної справи у за правилами загального позовного провадження з підстав і мотивів викладених у клопотанні.

Крім того, від представника відповідача Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради Василюка Б.Л. на адресу суду надійшло клопотання про виключення доказів у справі перелічених у клопотанні.

Від позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на адресу суду надійшли клопотання про розгляд зазначеної справи у судовому засіданні з викликом сторін та залучення Департаменту містобудування Львівської міської ради до участі у справі в якості третьої з підстав і мотивів викладених у клопотаннях.

При цьому від представника відповідача надійшов відзив на позов та від позивачів надійшла відповідь на відзив. Зазначені документи долучені до матеріалів справи.

Вивчивши матеріали позову та зазначені вище клопотання сторін суд дійшов до наступного висновку.

Згідно ч. 2 ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Ч. 4. ст. 19 ЦПК України, визначає, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду:

1) малозначних справ;

2) справ, що виникають з трудових відносин;

3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд;

4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з ч 6. ст. 19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (227000 грн. у 2021 році);

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (567500 грн. у 2021 році);

3) справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов`язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства);

4) справи про розірвання шлюбу;

5) справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (620 250 грн. у 2022 році).

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до ч. 6 ст. 274 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи викладені у клопотаннях сторін обставини, вважаю, що з врахуванням складності справи та доводів сторін розгляд справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Щодо клопотання представника відповідача про виключення доказів у справі перелічених у клопотанні то таке клопотання суд залишає відкритим та таке буде розглянуто за участі сторін за правилами загального позовного провадження у судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 258, 259, 260, 261 ЦПК України,

постановив:

Залучити Департамент містобудування Львівської міської ради до участі у справі в якості третьої особи.

Розгляд справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради, третя особа: Департамент містобудування Львівської міської ради про відшкодування шкоди за пошкодження автомобіля внаслідок падіння дерева здійснювати за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням учасників справи на 11:00 год. 08.04.2022 року в приміщенні Личаківського районного суду м. Львова за адресою: м. Львів, вул. Б. Лепкого, 16.

Копію ухвали, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання пояснення на позовну заяву а також роз`яснити право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua

Ухвала суду апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя В. Я.Мармаш

Дата ухвалення рішення22.02.2022
Оприлюднено28.02.2022
Номер документу103552331
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди за пошкодження автомобіля внаслідок падіння дерева, суд

Судовий реєстр по справі —463/13964/21

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шандра М. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шандра М. М.

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 06.01.2022

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 15.12.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні