Ухвала
від 16.02.2022 по справі 640/5666/22
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1/2639

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

17 лютого 2022 року м. Київ№ 640/5666/22Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючої судді Клочкової Н.В., ознайомившись з заявою і доданими до неї матеріалами

Головного управління ДПС у місті Києві, як відокремлений підрозділ ДПС України

до дочірнього підприємства «БЕСТ АЛЬТЕРНАТИВА»

про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна платника податків,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява Головного управління ДПС в Одеській області (надалі заявник), адреса: 65044, місто Київ, вулиця Семінарська, будинок 5 до дочірнього підприємства «БЕСТ АЛЬТЕРНАТИВА» (надалі відповідач), адреса: 01014, місто Київ, вулиця Дорогожицька, будинок 13, про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна платника податків, в якій заявник просить суд прийняти рішення, яким підтвердити обґрунтованість умовного адміністративного арешту майна дочірнього підприємства «БЕСТ АЛЬТЕРНАТИВА» (код ЄДРПОУ 24583590) застосованого рішенням керівника контролюючого органу.

Дослідивши заяву представника Головного управління ДПС у місті Києві, як відокремлений підрозділ ДПС України, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Пунктом 2 частини 1 статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними визначених законом повноважень здійснюється на підставі заяви таких органів щодо підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків.

Відповідно до частини 7 статті 283 Кодексу адміністративного судочинства України у разі постановлення судом ухвали про відкриття провадження у справі суд приймає рішення по суті заявлених вимог не пізніше 96 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення заявника до суду.

Розгляд заяви відбувається за участю податкового органу, митного органу, що її вніс, та платника податків, стосовно якого її внесено.

Згідно з частиною 1-3 статті 268 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи суд негайно повідомляє відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Учасник справи вважається повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, визначеної частиною першою цієї статті, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду.

Неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

Таким чином, з урахуванням усунення позивачем недоліків поданої заяви, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про наявність підстав для прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись статтями 248, 283 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружного адміністративного суду міста Києва -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження за заявою Головного управління ДПС у місті Києві, як відокремлений підрозділ ДПС України до дочірнього підприємства «БЕСТ АЛЬТЕРНАТИВА» про підтвердження обґрунтованості умовного адміністративного арешту майна платника податків.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3. Призначити судове засідання на 18 лютого 2022 року о 15 год. 00 хв. Судове засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судових засідань № 10 (1 поверх, в р-ні канцелярії).

4. Запропонувати дочірньому підприємству «БЕСТ АЛЬТЕРНАТИВА» надати до суду відзив на заяву з усіма письмовими доказами, що його підтверджують - у строк до 18 лютого 2022 року 15 год. 00 хв.

5. Враховуючи скорочені строки розгляду справ даної категорії, негайно повідомити сторін про зміст цієї ухвали та розгляд справи у спосіб визначений частиною першою статті 268 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України з моменту її підписання суддею (суддями).

СуддяН.В. Клочкова

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.02.2022
Оприлюднено02.03.2022
Номер документу103560781
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —640/5666/22

Ухвала від 17.02.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 16.02.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні