Ухвала
від 27.02.2022 по справі 260/3768/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

28 лютого 2022 рокум. Ужгород№ 260/3768/20

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гебеш С. А., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника третьої особи ТОВ "ПБС" про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Служби автомобільних доріг у Закарпатській області до Управління Північного офісу Держаудитслужби у Черкаській області про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу, третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "ПБС", -

В С Т А Н О В И В:

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління Північного офісу Держаудитслужби у Черкаській області про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу, третя особа - товариство з обмеженою відповідальністю "ПБС".

24 лютого 2022 року до суду надійшло клопотання представника третьої особи про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у зв`язку із епідеміологічною ситуацією та значним віддаленням Закарпатського окружного адміністративного суду від відповідача.

Ознайомившись із поданим клопотанням представника третьої особи, суд дійшов висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Згідно ч. 1 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Разом з тим, відповідно до вимог ч. 3 ст. 195 КАС України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (ч. 11 ст.195 КАС України).

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд зазначає, що заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції подана представником третьої особи вчасно, до заяви надано докази надіслання заяви на адресу позивача.

Технічна можливість проведення судового засідання в Закарпатському окружному адміністративному суді в режимі відео конференції з відповідачем з використанням власних технічних засобів наявна.

Враховуючи віддаленість робочого місця уповноваженого представника третьої особи від місця проведення судового засідання, суд вважає за доцільне задовольнити подане клопотання та надати можливість Мицаю Сергію Вікторовичу брати участь в судовому засіданні 04 березня 2022 року о 14 год. 00 хв. в режимі відео конференції, з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. ст. 195, 205, 241-243, 248, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника третьої особи Мицай С.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Служби автомобільних доріг у Закарпатській області до Управління Північного офісу Держаудитслужби у Черкаській області про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу, третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "ПБС" - задовольнити.

2. Провести судове засідання 04 березня 2022 року о 14 год. 00 хв. в режимі відеоконференції за участю представника третьої особи - Мицай Сергія Вікторовича, з використанням власних технічних засобів.

3. Копію ухвали надіслати на електронну адресу представника третьої особи - Мицай Сергія Вікторовича (електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.А. Гебеш

Дата ухвалення рішення27.02.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103582867
СудочинствоАдміністративне
Сутьрезультати моніторингу,

Судовий реєстр по справі —260/3768/20

Постанова від 09.11.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 27.10.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 18.07.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 03.07.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 19.06.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Коваль Роман Йосипович

Ухвала від 10.01.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Рішення від 28.04.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 26.04.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 13.04.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

Ухвала від 27.02.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні