Ухвала
від 02.03.2022 по справі 554/8938/21
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 554/8938/21 Номер провадження 22-ц/814/609/22Головуючий у 1-й інстанції Блажко І. О. Доповідач ап. інст. Дорош А. І.

У Х В А Л А

03 березня 2022 року м. Полтава

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Полтавського апеляційного суду в складі:

головуючого судді: Дорош А. І.

суддів: Лобова О.А., Триголова В.М.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою органу опіки та піклування виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради

на рішення Октябрського районного суду м. Полтави від 22 грудня 2022 року

у справі за позовом ОСОБА_1 до Шевченківської районної у м. Полтаві ради, як орган опіки та піклування, в особі служби у справах дітей, третя особа Лиманський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Харків) про скасування усиновлення, -

в с т а н о в и л а:

Апеляційна скарга за формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Підстави для залишення апеляційної скарги без руху, її повернення або відмови у відкритті апеляційного провадження відсутні.

За таких обставин апеляційне провадження у зазначеній справі необхідно відкрити.

Одночасно з апеляційною скаргою заявлено клопотання про залучення службу у справах дітей Лиманської міської ради Донецької області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Відповідно до ч. 1, 3 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до п.1 ч. 1 ст. 365 ЦПК України суддя-доповідач у порядку підготовки справи до апеляційного розгляду з`ясовує питання про склад учасників судового процесу. У разі встановлення, що рішення суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, залучає таку особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

У разі встановлення, що рішення суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, залучає таку особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Таким чином, оскільки рішення у справі вплине на права та обов`язки служби у справах дітей Лиманської міської ради Донецької області, тому клопотання органу опіки та піклування виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради підлягає задоволенню.

Згідно ст. 274, ч.1 ст.368, ч.1 ст. 369 ЦПК України справа підлягає розгляду в апеляційному суді в порядку спрощеного позовного провадження з повідомлення учасників справи.

Керуючись ст.ст. 359, 360, 361 ЦПК України, -

у х в а л и л а:

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою органу опіки та піклування виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради на рішення Октябрського районного суду м. Полтави від 22 грудня 2022 року.

Клопотання органу опіки та піклування виконавчого комітету Шевченківської районної у м. Полтаві ради про залучення служби у справах дітей Лиманської міської ради Донецької області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - задовольнити.

Залучити службу у справах дітей Лиманської міської ради Донецької області (84406,Донецька область, м.Лиман, вул.. Незщалежності, 46, код ЄДРПОУ 36167025) ,в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у справі за позовом ОСОБА_1 до Шевченківської районної у м. Полтаві ради, як орган опіки та піклування, в особі служби у справах дітей, третя особа Лиманський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Краматорському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління юстиції (м. Харків) про скасування усиновлення.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів направити учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право подачі відзиву в письмовій формі на апеляційну скаргу в строк до 21 березня 2022 року з дотриманням норми ч. 4 ст. 360 ЦПК України. Звернути увагу учасників справи, що відзив на апеляційну скаргу повинен відповідати вимогам ч. 2 ст. 360 ЦПК України. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А. І. Дорош

О. А. Лобов

В. М. Триголов

СудПолтавський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення02.03.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу103606729
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —554/8938/21

Постанова від 22.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 23.08.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 19.04.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 08.03.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Ухвала від 02.03.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Дорош А. І.

Рішення від 22.12.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні