Ухвала
від 06.03.2022 по справі 909/1040/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1040/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07.03.2022 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Матуляк П. Я. , розглянувши клопотання вх.№3059/22 від 02.03.22 Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції у справі

за позовом: Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк"

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Елком і К"

про стягнення 972467799,21грн.

ВСТАНОВИВ:

публічне акціонерне товариство "Всеукраїнський Акціонерний Банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" звернулося до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Елком і К" про стягнення заборгованості у сумі 972467799,21 грн.

Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 07.09.15 порушено провадження у справі.

В ході провадження у справі ухвалою суду від 01.03.22 відкладено піготовче засідання на 22.03.22.

02.03.22 від позивача надійшло клопотання вх.№3059/22 на підставі статті 197 Господарського процесуального кодексу України про відкладення підготовчого засідання, призначеного на 01.03.22, та участь у наступному підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon".

Відповідно до частин 1-3 статті 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Суд враховує, що згідно з приписами частини 7 статті 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Згідно з п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції" до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв`язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах. Державна судова адміністрація України висвітлює на своєму офіційному web-сайті інформацію про суди, які забезпечені технічними засобами для участі особи у засіданні суду в режимі відеоконференції. Така інформація має враховуватися судами при постановленні ухвал щодо проведення відеоконференцій.

Суд, перевіривши наявність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеконференції у визначений час та з огляду на дотримання представником відповідача при поданні зазначеного клопотання вимог Господарського процесуального кодексу України, дійшов висновку про задоволення поданого клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись статтями 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

задовольнити клопотання вх.№3059/22 від 02.03.22 Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" про його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Провести судове засідання, призначене на 22.03.22 о 10:45, з використанням системи відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon".

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Грушевського, 32, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань №4.

В судовому засіданні братиме участь представник Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний Банк" Ю.Сидоренко.

Ухвала набирає законної сили 07.03.22 та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі Судова влада України, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua.

Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Суддя П. Я. Матуляк

Дата ухвалення рішення06.03.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу103613761
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 972467799,21грн

Судовий реєстр по справі —909/1040/15

Ухвала від 21.09.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 24.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 08.06.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 21.03.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 06.03.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 28.02.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 28.02.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 09.02.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 11.01.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Матуляк П. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні