Ухвала
від 28.02.2022 по справі 229/955/22
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/955/22

Провадження № 1-в/229/43/2022

У Х В А Л А

28 лютого 2022 року м.Дружківка

Дружківський міський суд Донецької області у складі судді ОСОБА_1 розглянувши матеріали заяви лікаря психіатра Комунального некомерційного підприємства "Центральна міська клінічна лікарня" (далі- КНП «ЦМКЛ») ОСОБА_2 про припинення примусових заходів медичного характеру ОСОБА_3 ,

встановив:

до суду надійшла зазначена заява, в якій ставиться питання про припинення примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_3 .

За змістом частин першої, третьої статті 514 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України) продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. Розгляд питання про зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру може також здійснюватися за письмовою заявою особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, або її захисника чи законного представника у разі, якщо така особа за своїм станом здоров`я не може усвідомлювати свої дії (бездіяльність) чи керувати ними, в тому числі не може усвідомлено подати до суду відповідну заяву.

Відповідно до частини першої статті 512 КПК судовий розгляд здійснюється одноособово суддею в судовому засіданні за участю прокурора, обов`язковою участю фізичної особи, стосовно якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру, її законного представника та захисника згідно із загальними правилами цього Кодексу.

За правилом частини другої статті 48 КПК України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням у випадках та в порядку, визначених статтями 49 та 53 цього Кодексу.

Пунктом 5 частини другої статті 52 КПК України, якій кореспондують приписи статті 507 цього Кодексу, обумовлено, що обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування, - з моменту встановлення факту наявності в особи психічного захворювання або інших відомостей, які викликають сумнів щодо її осудності.

З огляду на викладене, існує необхідність залучення захисника до участі у розгляді заяви про припинення примусових заходів медичного характеру.

Подання подано з додержанням ст.514КПК УКраїни.

Підстав для відмови у відкритті провадження не має, провадження по справі підлягає відкриттю.

Керуючись статтями 48, 52, 507, 512,514 КПК України,

ухвалив:

відкрити провадження за заявою лікаря психіатра КНП "ЦМКЛ" ОСОБА_2 про припинення примусових заходів медичного характеру ОСОБА_3 .

Призначити судовий розгляд справи в приміщенні Дружківського міського суду на 29 березня 2022 року о 10 годині 30 хвилин.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях призначити захисника ОСОБА_3 ,1987року народження, для здійснення захисту у кримінальному провадженні №1-в/229/43/2022 та забезпечити його прибуття на 10год 30хв 29 березня 2022року до приміщення Дружківського міського суду Донецької області, для участі в судовому засіданні.

Викликати для участі в судовому засіданні прокурора, представника заявника, особу, стосовно якої вирішуватиметься питання щодо припинення примусових заходів медичного характеру, та захисника.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2022
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу103627904
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення примусового лікування

Судовий реєстр по справі —229/955/22

Ухвала від 15.09.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 13.09.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 28.02.2022

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні