Ухвала
від 13.03.2022 по справі 420/23376/21
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/23376/21

У Х В А Л А

23 лютого 2022 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд під головуванням судді Андрухіва В.В., за участю секретаря судового засідання Рижук В.І., представника позивача Крижановського І.В., представника відповідача Чабан І.А., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 не з`явився, розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду справу за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Телекомунікаційні технології до Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_1 , про визнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Телекомунікаційні технології звернулося до суду з позовом до Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_1 , в якому просить:

- визнати протиправною відмову Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради щодо виключення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису від 26.11.2015 року № 15561070017007101 щодо ОСОБА_2 (індивідуальний податковий номер: НОМЕР_1 ), який був помилково зазначений кінцевим бенефіціарним власником (контролером) ТОВ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ;

- зобов`язати Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради скасувати запис від 26.11.2015 року № 15561070017007101 про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомостей про зазначення ОСОБА_2 (індивідуальний податковий номер: НОМЕР_1 ) кінцевим бенефіціарним власником (контролером) ТОВ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ.

Ухвалою від 07.12.2021 року прийнято до розгляду вказану позовну заяву та відкрито провадження у справі. Ухвалено розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами.

Ухвалою від 24.01.2022 року за клопотанням відповідача суд вирішив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 23 лютого 2022 року о 10:00 год.

У підготовчому засіданні 23.02.2022 року представник відповідача зазначив про необхідність дослідження у судовому засіданні матеріалів реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю Телекомунікаційні технології, яку він не може самостійно надати без ухвали суду, а тому просив суд витребувати цей доказ.

Відповідно до ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч.4 ст.9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно з ч.ч. 6-9 ст. 80 КАС України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

З огляду на зазначене, з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин у справі, суд вважає за необхідне витребувати від Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради реєстраційну справу юридичної особи Товариство з обмеженою відповідальністю Телекомунікаційні технології (код ЄДРПОУ 31506682) для огляду у судовому засіданні та засвідчені належним чином копії реєстраційної справи для приєднання до матеріалів даної адміністративної справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 9, 72, 80, 248, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Витребувати від Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради реєстраційну справу юридичної особи Товариство з обмеженою відповідальністю Телекомунікаційні технології (код ЄДРПОУ 31506682) для огляду у судовому засіданні та засвідчені належним чином копії реєстраційної справи для приєднання до матеріалів даної адміністративної справи.

Витребувані докази надати Одеському окружному адміністративному суду: оригінал реєстраційної справи - у перше судове засідання з розгляду справи по суті, засвідчені копії вказаної реєстраційної справи - в семиденний строк з дня отримання даної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 14.03.2022 року.

Суддя В.В. Андрухів

Дата ухвалення рішення13.03.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103657712
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання відмови протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —420/23376/21

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Рішення від 12.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 13.03.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 07.12.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 29.11.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні